home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Toyota Small SU EV

Small SU EV je bio jedan od brojnih koncept automobila koji su Toyota i Lexus predstavili u decembru prošle godine, u okviru kojih je najavljen niz budućih serijskih vozila.

Sada se isto vozilo pojavilo na novim patentnim renderima, ali sa određenim izmenama, što nagoveštava da je ovo verzija spremna za proizvodnju.

Toyota Small SU EV

Veći usisnik na prednjem delu nagoveštava prisustvo motora sa unutrašnjim sagorevanjem ispod haube, kao dela elektrifikovanog pogonskog sklopa. Ipak, kako primećuje Carscoops, patentni crteži nisu uvek 100 posto tačni, plus ne vidimo nikakve vidljive izduvne cevi, međutim, ovo je uobičajen trend među elektrifikovanim modelima.

Toyota Small SU EV

Small SU EV je već izgledao veoma blizu statusu proizvodnje. Model bi mogao da bude baziran na Toyotinoj novoj E3 arhitekturi koja će kombinovati elemente iz GA-C i eTNGA, čineći ga kompatibilnim sa plug-in hibridnim pogonima. Ova platforma će navodno biti baza i za sledeću generaciju C-HR-a za2023. godinu, kao i sledeći Prius.

Koncept Small SU EV ima sličnosti sa dizajnom C-HR-a, tako da ne možemo isključiti ni mogućnost da koncept postane naslednik C-HR-a. Međutim, nešto veći bZ Compact SUV koncept izgleda kao prikladnija zamena za C-HR.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rs

Foto via Drive.com.aučitanja : 353Komentari