home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Lamborghini Revuelto

Lamborghini već testira svoj budući elektrifikovani model. To će biti naslednik Aventadora, s V12 motorom, ali i hibridnim sklopom, koji bi mu omogućio vožnju gradom, samo na struju.

Nedavno je jedan prototip takvog vozila snimljen ispred njihovog pogona, s debelim slojem kamuflaže.

Lamborghini planira da ovaj model opremi manjom baterijom hibridnog sklopa, ali ona bi trebalo da bude dovoljna za kraće gradske vožnje, navodi Autonet. Ipak, prepoznatljivi zvuk Lamborghinija bi tada izostao, a toga se Italijani ne žele odreći. Prijavili su zato evropskom EUIPO patent kojim žele da zaštite svoje zvukove, koje bi budući hibridni V12 trebalo da veštački proizvodi dok se kreće polako i isključivo na struju.

Zvukovi su zaslugom CarBuzza procurili u javnost, a možete da ih poslušate u niže postavljenom videu. Čini se da je reč o tri zasebna zvuka, možda rezervisana za tri različita načina vožnje – lagano kretanje stabilnom brzinom, ubrzavanje do trenutka kada se uključuje benzinski motor te vožnju unazad. Zvukovi su kombinacija prijatnih muzičkih harmonija sa zvukovima Lamborghinijevih automobila, a svrha im je upozoriti pešake da im se približava tiho vozilo (što je zakonska obaveza proizvođača električnih vozila).

Međutim, autori zvukova sigurno su na umu imali i to da se Lamborghini mora istaknuti od ostalih, kako izgledom tako i zvučnom slikom.

Izvor: Autonet.hr

Foto: Screenshot YouTubečitanja : 296Komentari