home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Škoda Vision 7S

Enyaq je debitovao pre skoro 3 godine. Od tada je ovaj model dobio nekoliko poboljšanja, uključujući softverski podignutu snagu koju razvijaju električni motori, a baterija je podešena da omogućava veću autonomiju. Takva je najnovija verzija s oznakom Enyaq 85, koja menja model Enyaq 80, a brojka označava kapacitet baterije.

Kako prenosi Klix.ba, Česi već razmišljaju o sledećoj generaciji koja bi, ako je verovati glasinama, mogla da debituje 2028. ili 2029. godine. Klaus Zellmer, izvršni direktor brenda u Mladoj Boleslavi, potvrdio je da će novi Enyaq biti razvijen na novoj arhitekturi. Reč je o SSP platformi koju razvija Volkswagen, koja će omogućiti veće brzine punjenja, ali će takođe biti pristupačnija. Tako će i cena automobila biti niža. Najverovatnije će cenovno biti bliže termalnom modelu nego aktuelna generacija.

Naravno, nova generacija Enyaqa biće snažnija od trenutnog modela i moći će preći veće razdaljine s punom baterijom. Još je prerano govoriti o izgledu, ali postoji velika verovatnoća da će se ovaj model uskladiti sa Škodinim novim dizajnerskim jezikom nazvanim Modern Solid, koji je uveden s konceptom Vision 7S. Enyaq inače ostvaruje super prodajne rezultate. Za devet meseci ove godine Česi su prodali preko 54.000 primeraka.

Izvor: Klix.ba / Autocar.co.uk

Foto: Arhiva Autoblog.rs / Škodačitanja : 561Komentari