home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Novi Nissan Leaf

Naslednik Nissana Leaf stiže krajem sledeće godine, a proizvodiće se u istoj fabrici u Velikoj Britaniji koja će se baviti i proizvodnjom električnog Qashqaija i budućeg električnog Jukea.

Razvoj treće generacije Leafa je uveliko u toku, a u pitanju je model koji će pretrpeti značajne promene u poređenju sa aktuelnim automobilom. Tačnije, naslednik Leafa će biti u formi električnog krosovera, ali će imati niži i uglađeniji profil u poređenju sa Qashqaijem i Jukeom.

Novi Leaf će inspiraciju za dizajn dobiti u modelu Ariya, kao i iz Chill-Out koncepta iz 2021.

Nissan Chill-Out Concept

Novi model će imati mnogo privlačniji izgled, pri čemu su Nissanovi dizajneri odlučni da se izbegnu repliciranja „nezgrapnih proporcija“ prve i druge generacije Leafa. Ovaj cilj će biti olakšan činjenicom da će automobil dobiti istu CMF-EV platformu kao Ariya i Renault Megane E-Tech.

Novi Leaf će koristiti najsavremenije baterije koje će proizvoditi kompanija Envision, u objektu koji se gradi u blizini Nissanove fabrike u Sanderlendu u Velikoj Britaniji. Ove napredne baterije nude 30% povećanja gustine energije u poređenju sa baterijama aktuelnog modela, što će značajno povećati njegov domet vožnje.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 355Komentari