home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ares Design C2 Corvette Sting Ray

Originalni C2 Corvette Sting Ray je legendarni automobil koji se proizvodio od 1963. do 1967. godine. Reč je o drugoj generaciji Corvette koja je privlačila pažnju zbog upečatljivog dizajna i snažnih motora koji su se u nju ugrađivali.

Ares Design C2 Corvette Sting Ray

Ipak, neke od tehnologija su sada već zastarele, a u priču tu ulazi Ares Design. Oni su na originalnom primerku odlučili da naprave restomod doradu. U odnosu na klasičnu restauraciju razlikuje se po tome što se uz originalne delove ugrađuju i elementi moderne tehnologije. Tako ovaj model tako ispod poklopca krije LS3 motor iz Corvette C6. Reč je o 6,2 litarskom V8 motoru koji ovde raspolaže sa 518KS, a snaga se prenosi putem 5-stepenog ručnog menjača na zadnje točkove. Stručnjaci iz kompanije Ares Design su ugradili i novi rezervoar goriva kao i novi izduvni sistem.

Ares Design C2 Corvette Sting Ray

Promene tu ne staju, budući da je kompletna unutrašnjost izmenjena. Sedišta su dobila novu kožu kao i mogućnost električnog nameštanja položaja. Tu je i muzički sistem s potpisom Alpine, USB portovi kao i mogućnost povezivanja Bluetoothom. Budući vlasnik će stakla moći da spušta putem prekidača. Za kraj je odrađeno lakiranje u crnu boju, ugradnja neizostavnih LED svetala i postavljanje na 19-inčne (napred), odnosno 20-inčne naplatke pozadi.

Ares Design C2 Corvette Sting Ray

Koja je cena ovakve prerade? Prilična. Naime, u kompaniji Ares Design ističu da ćete za ovaj primerak morati da keširate oko 400 hiljada evra...

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Ares Designčitanja : 544Komentari