home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Šabac Tuning Show #3

Tuning Club iz Šapca proteklog vikenda organizovao je svoj treći event po redu a molbe nas zaljubljenika u automobilizam su konačno uslišene. Konačno se desilo i to da se dva skupa ne poklope istog datuma. Ako se prisetimo prethodnih godina Tuning Show u Šapcu se u dva navrata poklapao sa trkama na Mišeluku a sama razdaljina između ta dva mesta je pola sata vožnje što je bio veliki hendikep kako po same organizatore tako i po takmičare i posetioce.

Ono oko čega je ovog puta bilo polemike nije preklapanje sa drugim skupovima već problem na koji niko od nas nije mogao uticati, kiša! Dan pre samog skupa kiša je gotovo neprekidno padala 24h i taman kada su svi pomislili da od skupa neće biti ništa oglasio se i sam organizator. SKUP NEĆE BITI OTKAZAN! Organizatori su se nadali delimično lepšem vremenu a ukoliko ipak do toga ne dođe za sve je obezbeđeno sklonište u vidu veće šatre kako bi se sakrili od kiše a opet zajedno sedeli i družili se što je pre svega i glavni cilj jednog ovakvog skupa!

Šabac Tuning Show #3

Da Šabac nije samo grad koji je prepoznatljiv po Šabačkom vašeru već da se tu radi o mnogo, mnogo manifestacija zbog kojih se isplati doći u njega dokazali su nam i ovog puta momci iz TCS! Između ostalog, Šabac je jedan od najpoznatijih gradova u Srbiji kada je u pitanju tržište polovnih automobila i autodelova pa kako da ne dođete u ovaj grad?

Šabac Tuning Show #3

Došao je i taj dan! Ne mogu rečenicu početi sa “Budim se” jer celu noć gotovo da oka nisam sklopio. Dok sam uspeo da se spakujem I krenem put Šapca već uveliko je bilo 10 časova izjutra. Mislim se u sebi “Ma taman je to, stižem na vreme”. Kada sam stigao ostao sam bez teksta jer očigledno kasnim. Mogu vam reći da nikada nisam zapamtio toliki broj automobila po samom dolasku a da stvar bude još lepša automobili su i dalje  pristizali. Skup je održan kao i prethodnih godina na Starom Gradu, ogromna poljana izvan grada sa istorijskim značajem po ovaj grad a verujte mi da se na toliko prostranstvo ovog puta tražilo mesto više! Da je došlo još par automobila do kraja same manifestacije iskreno ne znam gde bi ih parkirali..

Šabac Tuning Show #3

Po samom dolasku uzimam fotoaparat iI bacam se na posao. Nisam mogao da verujem koliko je bilo vrućina tog dana, da mi je neko prognozirao takvo vreme nasmejao bih se i ne bih mu verovao. Vreme je odlično poslužilo tako da nam je šatra ipak trebala ali ne da bi pobegli od kiše već od sunca!

Pre svega bi pohvalili prelepo organizovan i uređen prostor. Bina sa mnoštvom nagrada, šatra gde se moglo osvežiti uz hladno piće i pojesti nešto, sponzori poput HELL-a koji su nas osvežavali svojim energetskim pićima i GALAX motorna ulja koji su omogućili onima koji žele da se oprobaju u vožnji automobila virtuelnim svetom odnosno putem igrice. Na svega stotinak metara od nas nalazila se Šabačka tvrđava sa koje se pruža predivan pogled na skup ali i na reku Savu koja baš tu u Šapcu dostiže najveću širinu u svom toku!

Šabac Tuning Show #3

Satnica je malo ubrzana ovog puta zbog najavljivanja loših vremenskih uslova ali se sve odvijalo po planu i programu. Program manifestacije otvoren je uz Burnout a zatim su usledile kvalifikacije u DB Drag, Drift, ocenjivanje automobila od strane sudija, vučenje automobila, drift, prevrtanje gume, držanje lopte, sexy car wash, DB auspuha i mnoge, mnoge druge nagradne igre od kojih su na nekima takmičari bili u mogućnosti da osvoje i vredne nagrade poput akcionih kamera, majica i sličnih stvari!

Sve pohvale za Tuning Club Šabac. Pokazali su nam još jednom šta znači drugarstvo i pravi skup. O tome koliko su ovi ljudi zapravo veliki govori to da su na skupu prikupljana novčana sredstva u humanitarne svrhe pa je svako ko je želeo mogao donirati. Naše malo nekome znači mnogo! Prevalili smo toliki put a da odvojimo malo novca neće nam ništa škoditi za one kojima je to neophodno. To nam je jedna litra goriva ili jedno piće, toliko može svako od nas da izdvoji verujte nam!

O tome da su organizatori pojedinim takmičarima koji su prevalili veliku kilometražu te ovaj skup posetili čak iz Makedonije obezbedili smeštaj više ne treba ni govoriti. To je postala tradicija kod njih kao i to da skup počinje dan ranije i da su dobrodošli svi oni koji su raspoloženi za dobro druženje! Jako veliki broj posetilaca iz Bosne i Hercegovine je bio prisutan na skupu, nekoliko njih iz Makedonije, Švajcarske, Austrije.. A kada smo već pomenuli Makedonce priča se da je Filip od Makedonije do Srbije više puta skinuo branik nego što je otišao u toalet. A na drugu stranu neki su premijerno mogli da vide automobil Dragon Garage-a u novom izdanju i sa novom folijom. Šta da vam kažem, previše anegdota, pošalica i svega koje možete osetiti samo ukoliko ste deo jedne velike tuning familije ili ukoliko posetite jedan ovakav skup!

Fotografije sa skupa možete pogledati ovde: https://www.flickr.com/photos/161090654@N04/albums/72157708936044847

Već sada u nedelju nas čeka drugi skup u Zemunu kao i BMW skup u Šapcu na istom prostoru gde je održan i TCS show. A dalje? Nezahvalno je prognozirati. Novi zakon u saobraćaju je stao na žulj svim ljubiteljima automobilizma i modifikacija. Mnogi od nas su gotovo jedva registrovali svoje metalne ljubimce a stanje iz godine u godinu je sve lošije i po samu tuning scenu. Svedoci smo toga da se mnogi klubovi gase i da je sve manje manifestacija ovog karaktera. Sa punim pravom možemo reći da Tuning Club iz Šapca ponosno stoji među prva tri Tuning kluba trenutno u Srbiji. Sve to su i zaslužili velikim požrtvovanjem i naporima u protekle tri godine. Sve veću posećenost na skupovima su takođe zaslužili svojim nesebičnim odlascima na druge skupove i red je da im se to i uzvrati!

Hvala na svemu ogranizatorima i nadamo se da ćemo se još dugi niz godina družiti sa njima! Veliki pozdrav!

Text & photo: Nikola Markovićčitanja : 514Komentari