home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Mil-Spec Hummer H1

6 Avg 2019 - 09:30 Tuning Link
Mil-Spec Hummer H1

Mil-Spec je kompanija iz američke savezne države Mičigen koja se specijalizovala za Hummere i to kao svojevrsni startup. Bave se tzv. restomodom, oživljavanjem starijih automobila i njihovom modernizacijom.

Modernizacija podrazumeva opremanje automobila novim i savremenim delovima što ih po pravilu čini pouzdanijim, povoljnijim za daljnje održavanje a neretko im menja vozne karakteristike u zavisnosti od toga kako autor ili budući vlasnik žele da finalno vozilo bude skockano. Mil-Spec je svog prvog Hummera skockao još 2015. godine, podseća portal Vozim.hr.

Mil-Spec Hummer H1

Zadovoljni kupci Mil-Specovih vozila su dovoljan dokaz njihove stručnosti i pouzdanosti vozila koje sređuju. I kod ovog Hummera, Mil-Spec se rukovodi proverenim receptom što znači da se pod haubom nalazi motor primeren karakteru vozila.

6.6 litarski Duramax dizelaš u V8 konfiguraciji isporučuje pozamašnih 500KS. Nemojte da se zbunite, Mil-Specov H1 nije namenjen da lovi Porsche Cayenna ili Lamborghini Urusa po Autobanu. Njegova namena je drugačija, ekstremno terenska. Uz velikih 500 KS, ovaj Hummer H1 isporučuje i 1.350 Nm obrtnog momenta.

Mil-Spec Hummer H1

Sve to prenosi preko automatskog Allison menjača sa šest brzina ali ne više na sirovi fabrički Hummerov stalni pogon na sve točkove. Mil-Spec je odlučio da ga zameni jednostavnijim sistemom prenosa kakavi se često viđaju na pickupovima iz redova General Motorsa.

Upečatljiva mat crna boja je spolja zaokružena polusjajnim detaljima, dok je kabina vozila obložena Nappa kožom i višestruko prošivena sa personalizovanim naslonima za glavu i Momo Prototipo sportskim volanom. Hummer ne bi bio Hummer da nema izuzetne terenske mogućnosti pa je tako ovaj opremljen robustnim osovinama, delovima oslanjanja sa vojnog Humveeja a produžen je i hod na velikih 33 cm.

Izvor: Vozim.hr

Foto: Mil-Specčitanja : 312Komentari