home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Hennessey Chevrolet Corvette

Poznata tjuning kompanija Hennessey priprema sveobuhvatan paket dorada kojim će osmu generaciju najpoznatijeg američkog sportskog automobila u najekstremnijoj verziji "gurati" 1.200 konjskih snaga.

Bilo je pitanje vremena kada će se u čuvenoj teksaškoj tjuning kompaniji pozabaviti novim osmim izdanjem Corvette, jer je upravo Hennessey sinonim za beskompromisno dorađivanje najpoznatijeg američkog sportskog automobila.

Hennessey Chevrolet Corvette

I dok Chevrolet novu Corvettu za sada nudi samo u kombinaciji s centralno smeštenim 6,2 litarskim atmosferskim V8 motorom koji na zadnju osovinu isporučuje 500 konjskih snaga i 637 Nm najvećeg obrtnog momenta, u Hennesseyju će kupcima uskoro ponuditi znatno snažnije varijante.

Osnivač i vlasnik kompanije John Hennessey je rekao da će prvu u nizu snažnijih Corvetta pokretati motor koji će uz pomoć mehaničkog kompresora raspolagati sa 700 konjskih snaga, a u pripremi je i kombinacija s dva turbopunjača koja će rezultirati sa čak 1.200 konjskih snaga na zadnjoj osovini.

S dodatnim potencijalom Corvette će dobiti unapređen sistem adaptivnog oslanjanja, bolje kočnice i novi komplet felni i guma, a adekvatno rekalibrisanje neće izbeći ni automatski menjač s dva kvačila. Nove karbonske karoserijske komponente će se nuditi u obe kombinacije.

Izvor: Klix.ba / Motor1. com

Foto: Hennesseyčitanja : 796Komentari