home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Veilside Combat Evolution

Tjunirana verzija Nissanovog modela R33 Skyline GT-R koja je projekat legendarnog japanskog tjunera Veilside ponuđena je na prodaju.

Radi se o projektu nazvanom Veilside Combat Evolution koji je baziran na Nissanu R33 Skyline GT-R proizvedenom 1995. godine.

Veilside Combat Evolution

Japanski tjuner je znatno unapredio aerodinamiku pomoću širokog body kita, branika s velikim otvorima, masivnog zadnjeg spojlera i difuzora. Ovaj primerak je poseban i zbog toga što se pojavljivao u brojnim magazinima, a dobio je i MVP nagradu na Sajmu automobila u Tokiju 1996. godine.

Veilside Combat Evolution

Veilside je veoma poznat u svetu tjuninga, sedište se nalazi u blizini staze Tsukuba, a body kitovi ove kompanije su krasili brojne legendarne japanske automobile visokih performansi. Takođe, Veilsideovi automobili su se pojavljivali u šest filmova iz "Fast and Furious" franšize, a najprepoznatljiviji među njima je Hanov fantastični RX-7 u filmu "Tokyo Drift".

Veilside je takođe ugradio vlastiti izduvni sistem, unapredio je motor Tomei komponentama, tu je i HKS turbo, Nismo kvačilo, Brembo kočnice i Ohlins oslanjanje.

Automobil prodaje distributer Vistec R Imports iz Konektikata, a cena iznosi 120.000 dolara.

Izvor: Klix.bačitanja : 211Komentari