home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
GTO Engineering Ferrari 250 GT California Spyder

Potencijalni kupci "Revival" izdanja jednog od, prema mišljenju mnogih, najlepših Ferrarija svih vremena mogu da biraju između tri ponuđena V12 motora.

S ukupno 106 proizvedenih primeraka Ferrari 250 GT California Spyder spada među najskuplje i najpoželjnije modele koji su "rođeni“ u Maranelu, pa ne čudi što retki sačuvani originalni primerci na aukcijama dostižu višemilionske iznose.

Kupci koji nisu spremni da plate originalni primerak Ferrarijevog "open air“ dvoseda s početka šezdesetih godina izuzetnu repliku modela 250 GT California Spyder mogu naručiti u britanskoj kompaniji GTO Engineering koja se svrstava među najcenjenije kompanije u kojima se, pored restauriranja i servisiranja modela koji se kriju iza amblema "propetog konjića“, bave i proizvodnjom replika.

GTO Engineering Ferrari 250 GT California Spyder

Za "oživljeni“ model 250 GT California Spyder SWB (Short Wheel Base) s najboljom specifikacijom treba izdvojiti oko milion evra, a GTO Engineering zauzvrat nudi automobil s ručno napravljenom aluminijumskom karoserijom u kojoj se (pored kože, drveta i analognih instrumenata) krije znatno unapređena mehanika.

GTO Engineering Ferrari 250 GT California Spyder

Za proces kompletiranja "priče“ potrebno je 1.500 sati, a pored Ferrarijevog 3,0 litarskog V12 motora (Colombo) koji je kombinovan s 4-stepenim ručnim menjačem kupci u opciji su i veći 3,5 i 4,0 litarski V12 motori s kojima se prenos snage na zadnju osovinu obavlja posredstvom 5-stepenog menjača.

GTO Engineering Ferrari 250 GT California Spyder

U GTO-u kažu da su njihove dve prethodne (re)kreacije na temu Ferrarijevih modela 250 SWB i 250 TR pokazale da ima mnogo zainteresovanih kupaca koji žele "kopiju koja je kvalitetnija od originala“ i spremni su izdvojiti pomenuti iznos za automobil koji će čekati oko dve godine.

Izvor: Klix.ba / Carscoops.com

Foto: GTO Engineeringčitanja : 326Komentari