home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Dodge Charger Hellucination

Dodge Charger iz 1968. je već ikona sam po sebi, ali kada ga kombinujete s umom glavnog dizajnera Stellantisa Ralpha Gillesa i ljudima iz SpeedKorea, znate da ćete dobiti nešto zaista posebno. Sa 1000KS i kompletnim telom od ugljeničnih vlakana, ovo čudovište je nazvano "Hellucination".

Dodge Charger Hellucination

Pokreće ga Hellephant V8 od 1013KS (745 kW) spojen na automatski ZF menjač s osam stepeni. Tu je i 3,0 litarski kompresor koji daje dodatnu snagu. Eksterijer ovog Chargera je gotovo u potpunosti obložen ugljeničnim vlaknima i završen prozirnim premazom. Poklopac motora je posebno izrađen od strane SpeedKorea, kao i podna ploča od ugljeničnih vlakana, piše Jutarnji.hr.

Dodge Charger Hellucination

HRE naplaci s imenom Hellucination se nalaze na svakom uglu - 19-inčni napred i 20-inčni pozadi. Ogromne zadnje gume Michelin Pilot Sport 4S širine 345 pomažu u prenošenju silne snage na tlo. Kada je u pitanju kočenje, velike Brembo kočione čeljusti sa šest klipova obavljaju najveći deo posla. Tu je i SpeedKoreov izduvni sistem koji proizvodi zadivljujući zvuk motora.

Stellantisov glavni dizajner Ralph Giles je davao glavne smernice tokom izrade Hellucinationa. To uključuje i unutrašnjost u kojoj ćete pronaći mešavinu retro stila s nekim futurističnim elementima. Klasični analogni merači se nalaze ispred upravljača, a velika Hellephant značka je smeštena na sredini brojača obrtaja.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: SpeedKorečitanja : 406Komentari