home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
McLaren P1 Spider Lanzante

McLaren jeste prekinuo proizvodnju modela P1 još u decembru 2015. godine, ali britanski Lanzante je sada pripremio P1 Spider.

P1 Spider je u osnovi konverzija bazirana na postojećem automobilu, a kako se najavljuje samo pet primeraka će biti transformisano, zajedno sa novorazvijenim usisnicima vazduha. Ovo je bilo neophodno jer je originalni hiperautomobil imao krovni otvor za vazduh, što očigledno ovde više nije slučaj, navodi Motor1.

McLaren P1 Spider Lanzante

Stakleni krovni paneli su takođe nestali, ali Lanzante je dizajnirao krovni pokrivač koji se može ukloniti. Prednja krila, vrata i poklopac motora su diskretno modifikovani kako bi se održale tečne linije originala što je više moguće.

McLaren P1 Spider Lanzante

Donji deo šasije je modifikovan da bi se sačuvala strukturna krutost standardnog automobila.

Lanzante je takođe modifikovao unutrašnjost, sa novom kožom i akcentima od ugljeničnih vlakana. Postoji i nešto što se zove SuperFabric, što je otpornije na vremenske prilike i UV zračenje sada kada je kabina izložena.

McLaren P1 Spider zadržava hibridnu postavku originalnog automobila: 903KS i 900 Nm obrtnog momenta. Podaci o performansama nisu otkriveni, ali standardni Coupe je ubrzavao od 0 do 100 km/h za 2,8 sekundi, od 0 do 200 km/h za 6,8 sekundi, a postigao je maksimalnu brzinu od 350 km/h.

Lanzante najavljuje da će isporučiti prvi P1 Spider pre kraja godine.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 210Komentari