home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Izvor : www.tuning.co.yu

Zvanično saopštenje za medije i javnost:

"Nakon četiri godine organizovanja Tuning Styling manifestacija i održavanja prvih drift trka u Srbiji, Auto tuning Club zajedno sa časopisom Tuning Styling, sa ponosom objavljuje da je sklopio ugovor o održavanju najpoznatije međunarodne drift manifestacije u Evropi – “KING OF EUROPE”.  Grad Kragujevac biće domaćin ovog internacionalnog hepeninga 26. i 27. jula 2008. godine.

Na konferenciji za novinare, u zgradi Skupštine grada Kragujevca koju je održao Jovan Pavlović-Bojadžić, zamenik predsednika Skupštine grada, predstavnici organizacije “King of Europe”, zajedno sa predstavnicima “Auto Tuning Cluba” (vlasnicima licence za KOE), obišli su stazu na kojoj će trka biti održana i izrazili zadovoljstvo da će Srbija biti peta zemlja koja će naredne godine “ugostiti” više od 80 driftera iz cele Evrope."

Pod pokroviteljstvom grada Kragujevca

King of Europe biće održan na stazi ispred fabrike Zastava, koja će uskoro biti uređena, proširena i pokrivena novim slojem asfalta zahvaljujući spremnosti lokalne samouprave grada Kragujevca. Pored renoviranja staze, biće preduzete sve mere obezbeđenja kako bi publika mogla u potpunosti da uživa u ovom visoko adrenalinskom sportu.

Naglašavamo da će King of Europe biti deo Tuning Styling manifestacije koje Auto Tuning Club sa časopisom Tuning Styling već godinama održava. U okviru TS Show-a, manifestacija će obilovati zabavnim sadržajima (car-wash, DJ, dance girls) kao i takmičenjima u Styling-u, dB-u, SQ-u i Burnout-u.

Drift King of Europe

Organizacija “King of Europe”, sa sedištem u Londonu, održava već nekoliko godina međunarodne drift trke u Finskoj, Francuskoj, Belgiji, Poljskoj, Švedskoj, Češkoj i Mađarskoj. Prošle godine je za pobednike obezbedila let u Dubai koji su se sa svojim automobilima oprobali na Dubai Drift Challenge-u, a ove godine će pobednicima prirediti nova iznenađenja.

TV prenosi i uključenja

Pored direktnog prenosa manifestacije u subotu i nedelju (26. i 27. jul) u okviru BS produkcije, dečje televizije Kragujevac, TV Kopernikusa (Niš) i Super TV (Subotica), dolazak su nam potvrdile sledeće TV ekipe: TV Metropolis Beograd, City1 Beograd, TV S Beograd, TV Košava Beograd, a povremena uključenja u jutarnjim časovima su potvrđena i sa RTS-a.

Cena ulaznica i kotizacije za takmičenja

Za razliku od ulaza na drift King of Europe, ulaz na Tuning Styling Show koji se održava paralelno sa drift manifestacijom, se neće naplaćivati. Ulaznica za drift King of Europe iznosi 300 dinara po danu pri čemu posetioci dobijaju jednobojne narukvice. Time se omogućuje slobodna šetnja po celom prostoru osobi koja poseduje narukvicu. Narukvice će biti različitih boja za oba dana.
Kotizacija za drift takmičare iznosi 50 evra dok su za Styling i DB takmičenja 1200 dinara. Svaki takmičar kotizacijom dobija jednu narukvicu. U slučaju da želite da izložite svoj auto (hobi klasa), kotizacija iznosi 600 dinara. Pomeranje automobila, odnosno izlazak sa manifestacije nije moguć od 10.00 - 18.00 h.

Spremite se da zajedno ugostimo Evropu u Srbiji.

Više informacija na www.drift.rsčitanja : 1272Komentari