home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

S obzirom na prilike na evropskom tržištu i sve veće cene goriva, najnovija vest da je Volkswagen odlučio da svoj novi pick-up model Robust ne prodaje na Starom kontinentu i ne predstavlja neko veliko iznenađenje. Isto će se najverovatnije desiti i sa planovima za prodaju u Severnoj Americi, dok je za sada jedino sigurno Južna Amerika, gde će se ovaj model i proizvoditi (fabrika Pacheco u Argentini).

Ranije je bilo planirano da prodaja Robusta (ime još nije zvanično potvrđeno) u Evropi startuje tokom 2010. godine dok bi proizvodnja, sem u Argentini, bila organizovana i u Volkswagenovoj fabrici u nemačkom Hanoveru a možda i u Južnoj Africi. Evropa je dakle otpala a kupcima u Južnoj Americi i još nekim tržištima Robust će najverovatnije biti na raspolaganju u Single Cab i Double Cab verzijama sa dvoja i četvora vrata, sa 4WD pogonom na sva četiri točka, kao i u jeftinijoj 2WD varijanti za manje zahtevne kupce. Što se motora tiče, za sada se pominju samo "novi common rail dizelaši" i jedan V6 benzinac, dok će izgled pratiti već poznati korporativni look nemačke kompanije.čitanja : 856Komentari

Sva je prilika da je namenjen trzistima USA i Australije, ali ovde u Australiji postoji drugi problem, poceli su javni bojkot evropskih brendova na celu sa Mercedesom,Fiatom, Alfom i VW.

Vrlo riskantno ako sam u pravu kada je prodaja ovde u pitanju. Licno mislim da je Evropa upravo gladna ovakvih, upotrebljivih i po mogucstvu stedljivih vozila.

Autor ChedaADELAIDE 08 Jul 2008, 09:24

Kakva stednja?
Verovatno je tezak preko 1,5 tona...
Ovakvo nesto moze samo u Americi da se prodaje, s'obzirom na njihov (ne)ukus.

Autor Eki 08 Jul 2008, 18:47