home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Zemlje Zaliva mogle bi da bojkotuju kompaniju Nissan zbog izraelske TV reklame u kojoj su prikazani Saudijci ljuti zbog vozila koje štedi gorivo.

Nova reklama prikazuje Saudijce kako izlaze iz hotela u tradicionalnoj arapskoj odeći optočenoj zlatnim nitima, i vide novo vozilo. Jedan iz grupe šutira automobilsku gumu, potom skače na haubu, udara pesnicama po šoferšajbni i psuje dok ga čuvari vuku nazad.

Na kraju reklame čuje se glas koji poručuje: "Jasno je da se nećeš svidjati naftnim kompanijama".

"Po mom mišljenju, 'Nisan' je napravio ogromnu grešku potpirivanjim rasističkih instikata", izjavio je saudijski zvaničnik Hani al Vafa za televizju MBC, čije je sedište u Dubaiju. On je apelovao na kažnjavanje takvih stvari i na izvinjenje "Nisana", ako želi da zadrži svoje interese u regionu.

Izraelska reklamna i marketinška kompanija "Inbar Merhav Šaked", koja je vodila kampanju, odbila je da da bilo kakav komentar.

Portparol "Nisana" u Izraelu Danijela Ribenbah izjavila je da je kampanja šaljiva i da se dopada i jevrejskom i arapskom svetu, ali je odbila svaki dalji komentar.Izrael je od januara partner projekta "Bolje mesto", kompanije čiji je cilj da se smanjii zavisnost od nafte, upotrebom električnih vozila. Kroz tu vladinu inicijativu Izrael se nada početku velike prodaje električnih vozila do 2011. godine.

Novo električno vozilo iz "Nisana" prezentovano ove nedelje biće ponudjeno na tržištu u Japanu i SAD 2010. godine, a širom sveta dve godine kasnije, prenose izraelski mediji, ističući da nema izduvnih gasova i da motor radi bez buke.

Izvor : Tanjugčitanja : 956Komentari