home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić izjavio je danas da će kompaniji Dženeral motors (General Motors - GM) predložiti novu lokaciju za proizvodnju automobila "astra".

Na konferenciji za novinare posle potpisivanja protokola sa sindikatima kragujevačke Zastave, Dinkić je ponovio da je Srbija zainteresovana da sa Dženeral motorsom nastavi program proizvodnje Opelovog automobila "astra", koji je trebalo da počne u Zastavi.
Ministar je istakao, da taj posao, ipak, zavisi od Dženeral motorsa, a ne od Srbije, dodajući da će razgovarati sa predstavnicima američkog proizvođača automobila ukoliko budu zainteresovani i omogućiti im izmeštanje proizvodnje.
Kragujevačka Zastava je polovinom jula 2007. potpisala ugovor sa Dženeral motorsom o proizvodnji automobila "astra klasik dva", a proizvodnja je trebalo da počne do kraja ove godine.
Nakon toga, Vlada Srbije je u aprilu 2008. sa italijanskim Fijatom dogovorila strateško partnertvo na osnovu kojeg će se u kragujevačkoj Zastavi proizvoditi dva nova modela Fijatovih automobila.
Ministar ekonomije Mlađan Dinkić je dodao da Fijat nije zainteresovan da u kragujevačkoj fabrici postoji linija za "astru", pošto mu je potreban prostor za proizvodnju.
Kako je najavio Dinkić, ugovor sa Fijatom bi trebalo da bude potpisan do polovine septembra.

Izvor : Betačitanja : 802Komentari