home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Iako su mnogi sumnjali u to da će Bugatti napraviti naslednika svog aktuelnog Veyrona 16.4, to će se ipak desiti. Tako bar piše britanski magazin AutoCar, a potvrdu o tome su dobili od Bugattijevog šefa Dr Franz-Josef Paefgena.

Paefgen je za Autocar izjavio da će kompanija Veyrona zameniti novim ultra sportskim automobilom, koji će se pojaviti 2012. godine.

Autocar piše i da su u Bugattiju takođe razmišljali o razvoju luksuznog sedana (kao konkurenta Rolls-Royce Phantomu), koji bi, ako dođe do odluke o njegovoj proizvodnji, platformu i mnogobrojne druge komponente mogao da deli sa novim Bentleyem Arnage, inače planiranim za 2012. godinu.  

Autocar navodi i da u Bugattiju nakon promocije Veyrona Grand Sport (o tome više OVDE), spremaju još ekstremniju GT verziju Veyrona, koja će se pojaviti pred kraj proizvodnje sadašnjeg modela. Iako to u Bugattiju zvanično demantuju, Autocar piše da su neki kupci već položili depozit za tu jaču GT verziju. Sa koliko snage će Veyron GT raspolagati (ako ga bude naravno) nije poznato, ali kao indikacija može da posluži informacija iz samog Bugattija da se iz sadašnjeg 8,0 litarskog W16 motora (ima 1001KS i 1250Nm obrtnog momenta) može izvući i svih 1200KS i 1495Nm, što bi Veyronu GT omogućilo maksimalnu brzinu od oko 270 milja na sat (432 km/h).čitanja : 771Komentari

To moze biti i malo kasno.
Stvari u auto-industriji se krecu brzo.

Autor Eki 23 Avg 2008, 14:53

Sve to lepo zvuči. Autoindustrija nikada nije bila u većoj krizi tako da većina ovih najava za "ultra" modele služi kako bi stvorila lažnu sliku tj. održala fabrike u igri. Nije da se novi modeli ne izbacuju ali su oni daleko od svojih legendarnih prethodnika.

Autor Slavkoni 23 Avg 2008, 21:22

pa nema veze što tako kaasno izlaz važno da izađež

Autor gagy 25 Avg 2008, 10:17