home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Bugatti je na skupu Pebble Beach Concours d’Elegance (Monterej, Kalifornija) i zvanično promovisao dugo očekivani Veyron 16.4 Grand Sport, odnosno Veyron u otvorenoj varijanti sa providnim krovom od polikarbonata koji se uklanja ručno.

Sem novog krova, Veyron Grand Sport je u odnosu na standardni model dobio i nešto veće vetrobransko staklo i doterana prednja dnevna svetla. Ukoliko vlasnik tvrdi krov ostavi kod kuće (druge solucije u stvari i nema, budući da u Veyronu nema mesta gde bi se odložio taj krov), a na putu ga iznenadi pljusak, kao zaštita će poslužiti pomoćni meki, platneni krov, koji se nalazi spakovan u prtljažniku.

Naravno, zbog skidanja krova Veyron Gran Sport je dodatno ojačan, kako bi se zadržala torziona čvrstoća, a vlasniku omogućilo da uživa u ovom monstrumu, koji kombinuje ultimativne performanse i zadovoljstvo vožnje automobila bez krova.

Veyron 16.4 Grand Sport pokreće poznati 8,0 litarski W16 motor sa četiri turbo punjača i 64 ventila, koji raspolaže sa svih 736kW/1001KS pri 6000 o/min. i 1250 Nm obrtnog momenta. 

U zavisnosti od krova, Grand Sport postiže 407 km/h (sa standarnim tvrdim krovom), bez ikakvog krova može do 360 km/h, a sa onim mekim, pomoćnim krovom, moguća je brzina do 130 km/h.

Bugatti će napraviti samo 150 primeraka Veyrona Grand Sport, prodaja zvanično počinje u martu naredne godine i to po ceni od 1,4 miliona evra (bez poreza).

VIDEO : Bugatti Veyron 16.4 Grand Sportčitanja : 1756Komentari

Mogli bi da izbace novi model.
Ovaj je u proizvodnji predugo.
Kabrio verzija kasni mnogo.

Nije cudo sto su u finansijskim problemima( iako VW stoji iza njih).

Autor Eki 17 Avg 2008, 16:35

ece biti novog modela, ovo nije opel corsa, ili golf, ovo je Bugatti Veyron, jedan i nikada vise tako nesto nece biti napravljeno, ovo je Concord medju automobilima...

Autor Slobodan 20 Avg 2008, 11:48