home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Italijanski proizvođač automobila Fijat oslobođen je plaćanja lokalnog poreza u narednih 10 godina, u iznosu od 452 miliona dinara, odlučili su na današnjoj sednici odbornici Gradske skupštine Kragujevca.

Prema toj odluci, Fijat od 15. septembra ove do 31. decembra 2018. godine neće plaćati porez na imovinu, naknade za korisćenje gradskog građevinskog zemljišta i takse za isticanje firme na poslovnom prostoru.

Gradska skupština je ovu odluku donela na preporuku Veća, a nakon potpisivanja ugovora o zajedničkom ulaganju Vlade Srbije i Fijata, prema kome je italijanski proizvođač automobila postao vlasnik 67 odsto, a država Srbija 33 odsto kapitala fabrike "Zastava automobili".

Izvor : Tanjugčitanja : 896Komentari

Tek sada neke stvari izlaze na videlo...Na kraju kada se sve sabere još ćemo mi njima "doći" neke pare. Sramota. Ne kažem da ne treba sarađivati tj. dati određene olakšice ali ne treba šeniti pred svakim stranim ulagačem. Veći je njihov interes ovde nego što mi to islimo.

P.S. Ovo je moje subjektivno mišljenje.

Autor Fiat 10 Okt 2008, 20:58

Zato moja firma sa dva zaposlena plaća plaća isticanje firme (kakav luksuz) preko 1000 evra godišnje.
Toliko o podršci malim i srednjim preduzećima !

Autor Kosta 10 Okt 2008, 23:19

Za isticanje moje firme na mojoj zgradi drzava mi uzima pare?

Oooj Srbijoooo!!!!

Te gluposti treba da budu svi oslobodjeni. Dinkicu kakve li ces sve metode i modalitete da primenis ne bi li namakao u budzet? Drzava nema para, a onda izadje Guverner NBSa pred kamere i kaze da da Srbija visak kapitala ulaze u kupovinu zlatnih poluga u stranim bankama a kukaju po Svetu za pare ne bi li gradili put. Pa jel se to drzavi ne isplati ulagati u sopstvenu zemlju?

Autor ChedomirADELAIDE 10 Okt 2008, 23:53