home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Svetska prodaja vozila japanskih proizvođača Tojote (Toyota) i Nisana (Nissan) pala je septembru zbog smanjenja potražnje u SAD, saopšteno je danas u Tokiju.

Tojota, najveći japanski fabrikant motornih vozila, proizvela je prošlog meseca 789.224 automobila, 3,1 odsto manje nego septembra 2007.  

Kompanija je ranije saopštila da su prodaje u trećem kvartalu pale prvi put posle sedam godina, zbog smanjenja plasmana u SAD. Tojota je prodala 2,24 miliona vozila u razdoblju juli-septembar, četiri odsto manje u odnosu na isto prošlogodišnje tromesečje.
Tojotin rival, Nisan kaže da mu je prodaja u septembru pala za 0,3 odsto na 316.082 vozila. U SAD, prodaja je niža za 38 proceneta, navodi kompanija.

Honda danas navodi da je prodaja kompanije u SAD u padu od 24 odsto, ali da je svetska prodaja skočila u septembru za 9,6 proceneta, na 360.453 vozila, zahvaljući postojanoj potražnji u Kini.
Mazda, u vlasništvu američkog Forda, kaže joj se prodaja u svetu uvećala u septembru za 15 proceneta, na 128.866 vozila, predvođena snažnom potražnjom na domaćem tržištu.

Izvor : Beta-APčitanja : 951Komentari

Tojota od svega onoga sto daje kao garanciju vara ljude
zato njena prodaja opada jedan od prevareni vam ovo pise.Tojota u prodaji ima ljude lazljivce koji stalno obecavaju a nista ne ispunjavaju mene dve i pol godine lazu kada budete dosledni prodaja ce vam biti bolja
prevareni kupac Milenko Lajic it Bijeljine

Autor Lajic Milenko 29 Jan 2010, 13:20