home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Topolino je siguran

29 Nov 2008 - 13:12 Vesti Link

Preuzeto sa : Novosti.rs

Najviši predstavnici "Fijata" uveravaju da italijanska kompanija nijednog trenutka neće odustati od svojih planova u Srbiji, kao i da će sa montažnih traka društva "Fijat automobili Srbija" prvo sići mali gradski četvorosed "A" klase - "topolino".

Ovim rečima su članovi poslovodstva grupe "Zastava vozila" i predstavnici lokalne vlasti, koji su uključeni u realizaciju ugovora sa torinskom kompanijom, prokomentarisali informaciju po kojoj će se u kragujevačkoj fabrici prvo proizvoditi - dvosed male potrošnje.
Planom je predviđeno da se ovaj model "A" klase proizvodi u 150.000 do 200.000 primeraka godišnje i da se 95 odsto proizvodnje izvozi na zapadnoevropsko tržište. Maksimalna proizvodnja od 200.000 primeraka je predviđena ukoliko se za ovu fabriku otvori i rusko tržište, saznaju "Novosti".
U "Zastavinoj" fabrici automobila više stotina radnika intenzivno radi na uklanjanju stare opreme. Hale "Karoserije" su već poluprazne, što po sagovornicima iz "Zastave", dovoljno govori o ozbiljnim pripremama za instaliranje nove opreme.
Pre tri nedelje obustavljena je proizvodnja "punta", jer se ova montažna linija nalazi u neposrednoj blizini proizvodnih traka za proizvodnju - "keca", "juga" i "floride", koje se trenutno uklanjaju.

"Jugo" u Užicu

Poslednji "jugo koral 1.1 in" namenjen tržištu prodat je u četvrtak užičkoj firmi "Zlatiborac" po uobičajenoj ceni za ovaj model.
Reč je o automobilu koji je sa montažnih traka sišao desetak minuta pre poslednjeg "jugića", koji će se naći u "Zastavinom" muzeju.

Autor : M. Đošović

Foto : Quattroruote.it čitanja : 1599Komentari

Daj Boze....

Autor Eki 29 Nov 2008, 14:44

S obzirom da u fiat500 ne mogu da stanu 4 osobe ne znam kako bi stale u topolino,mozda 4 bebe

Autor Nikola 29 Nov 2008, 17:54

@ NIkola ne lupaj , moj drugar je kupio fiat 500 bas ima dovoljno mesta , nas 5 svaku subotu ide u grad i stanemo u fiat 500 ! Cak mogu da kazem da ima vise mesta nego mnogo veci automobili , jer su italijani majstori za to !!!!

Autor denke 30 Nov 2008, 02:11

U potpunosti se slazem, Denke! Moj matori isto vozi Fiat 500 i ima dovoljno mesta 4 odrasle osobe!!

Autor Nemanja 30 Nov 2008, 12:45