home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Indijska kompanija "Tata Motors", vlasnik "Jaguar Lend Rovera" najavila je da će dati na desetine miliona funti britanskom proizvođaču, preneo je BBC.

Portparol "Tate" nije porekao ove navode medija. Ovom novčanom "injekcijom" i britanska vlada će imati više vremena da odluči da li će iskoristiti sredstva poreskih obveznika da spasi kompaniju iz krize, koja je zahvatila automobilsku proizvodnju na globalnom nivou.
"Jaguar" je tražio vladinu finansijsku pomoć, podržan od strane sindikata koji ističu da je automobilskoj industriji potrebna podrška.
Član engleskog gornjeg doma Lord Batačaruja rekao je da su ministri razmatrali paket pomoći od 667 miliona funti za "Jaguar", ali je Lord Mendelson istakao da se grupa "Tata" mora sama snaći.
"Jaguar Lend Rover" je jako pogođen padom prodaje, koja se odrazila na automobilsku industriju širom sveta. Američka vlada je tako odobrila 17.4 milijarde dolara pomoći "Krajsleru", "Fordu" i "Dženeral Motorsu".
Konfederacija britanske industrije saopštila je da je vladina pomoć hitno potrebna kako bi 800.000 ljudi sačuvalo svoja radna mesta u automobilskoj industriji. Kako su istakli sindikati, na desetinje hiljada poslova dovedeno je u pitanje.

Autor : Blic.rsčitanja : 729Komentari