home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Preuzeto sa : Blic.rs

Kragujevačka “Zastava” proizvela je nekoliko probnih modela “punta klasik”, a narednih dana počeće i serijska proizvodnja tog automobila, pa se do maja očekuje da bude gotovo 2.000 vozila - najavio je juče prvi čovek preduzeća “Fijat Srbija” Đovani de Filipis.

Uoči otvaranja 47. međunarodnog sajma automobila u Beogradu, “Fijat grupa” održala je konferenciju za novinare na svom štandu u hali 1 Beogradskog sajma, gde je de Filipis, između ostalog, rekao da su probni automobili u “Zastavi” u fazi ispitivanja kvaliteta i da se odmah po završetku probnih testova očekuje početak serijske proizvodnje.
- Ima procena da bi ta proizvodnja mogla da bude desetine hiljada automobila godišnje. Iako nam je drago zbog tog talasa optimizma, mogu da kažem da još nije vreme da razgovaramo o novim proizvodnim brojkama. Početna cena vozila je 5.999 evra i veoma nam je drago što se već prijavilo 20.000 zainteresovanih kupaca. Planirano je da od jula počne i proizvodnja “punta” sa dizel motorom - rekao je De Filipis.
De Filips je pojasnio da je akcenat proizvodnje “punta” u Kragujevcu usmeren pre svega na potrebe tržišta Srbije, a da se kasnije planira i izvoz u Rusiju i severnoafričke zemlje, što će zavisiti od mogućnosti koje pruža trgovinski sporazum sa ruskom federacijom.
Na Beogradskom sajmu izložen je model “punto klasik”, koji je proizveden u Italiji a takav će biti sklapan i u Kragujevcu.
- “Punto” proizveden u Kragujevcu je vozilo opremljeno motorom posebno pogodnim za srpsko tržište. Verziji benzinskog motora 1,2 iz jula meseca pridružiće se model opremljen čuvenim multidžet dizel motorom, koji je jedan od najboljih dizel motora u svetu. Kao “Fijat automobili Srbija” prvi put učestvujemo sa našim uvoznikom “Delta auto-moto” na Sajmu u Beogradu, najznačajnijem u regionu. To svedoči o rešenosti “Fijata” da ostane na tržištu na kome je prisutan od 1953. i da ga proširi - objasnio je De Filipis.
“Punto” će u Srbiji biti distribuiran preko mreže “Delta auto-moto” uz podršku četiri “Zastavina” dilera, što omogućava direktnu pomoć kupcima u ovlašćenim servisima sa originalnim rezervnim delovima. Svi “Fijatovi” automobili imaju ekološke motore i ostvaruju najnižu emisiju ugljen-dioksida u Evropi.
Miloš Petrović, direktor kompanije “Delta auto-moto”, koja već 13 godina sarađuje s “Fijat automobilima”, najavio je sajamski popust za kupovinu svih “Fijatovih” vozila pet odsto, a za automobile na lageru posebne pogodnosti.
- “Fijat grupa” je bogatija za tri izuzetna vozila - “fijat 500” kabriolet, “lanča delta”i “miTo” . Prvi put u Srbiji predstavljamo i jedan od najboljih motora na svetu u modelu “bravo” - kazao je Petrović.

Autor : V. Dragić

Foto : Blic.rs

Novi izgled

“Punto” je kao brat blizanac “zastave 10”, ali moderniji. Razlike su vrlo male, drugačija je maska koja ima moderan dizajn, sasvim drugačije izgledaju i poklopci za točkove i, naravno, ima znak “fijat”. Takođe, za farbanje “punta” korišćene su kvalitetnije i savremenije boje.čitanja : 1293Komentari

"Na Beogradskom sajmu izložen je model “punto klasik”, koji je proizveden u Italiji a takav će biti sklapan i u Kragujevcu."

Nije li to krasno?!

Autor Nedjo 27 Mar 2009, 18:47

pazi ima ok izgled - jos je bolji od Z10 - definitivno dobar auto za te pare

Autor joca 27 Mar 2009, 21:55