home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nemački "Porše", jedna od najprofitabilijih autokompanija na svetu, najavio je da je prinudjen da smanjuje broj radnih sati zbog pada prodaje, prenose agencije.

Proizvodjač poznatog sportskog automobila "porše 911" skratiće  radno vreme tokom 18 dana do kraja ove godine u njegovoj glavnoj fabrici u Cufenhausenu, na jugozapadu Nemačke.
Kompanija je pokušala da izbegne takve mere korišćenjem fleksibilnog radnog vremena u dogovoru sa zaposlenima, ali su te akcije "dostigle limite," izjavio je Tomas Edig, jedan od direktora "Poršea."
Prodaja "Poršea"  smanjena je u poslenjih nekoliko meseci i ne očekuje se da će u fiskalnoj godini koja počinje 1. avgusta doći do značajnijeg poboljšanja.
Rezultati poslovanja kompanije biće predstavljnei sredinom septembra, na Sajmu automobila u Frankfurtu.
Krajem jula, "porše" je predvidjao da će gubici kompanije, pre izmirenja poreskih obaveza dostići pet milijardi evra, posle neuspešnje ponude za preuzimanje "Folksvagena", najvećeg proizvodjača u Evropi.
Sredinom avgusta "Porše" je najavio da se sprema za proizvodnju tri nova modela, medju kojima će biti i "narodni" sport - kabriolet "bokster" sa malprodajnom cenom od 35 hiljada evra, prenela su elektronska izdanja berlinske štampe.
Cilj "Poršea" je da se u periodu od naredne tri do četiri godine osposobi za godišnju proizvodnju i prodaju najmanje 150 hiljada vozila.

Autor : Tanjug.rs

Foto : Porschečitanja : 592Komentari