home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Izvor : rts.rs

Vozač Bruno Sena potpisao je ugovor sa novim timom u Formuli jedan Kampos Metom. Sena je rođak trostrukog svetskog šampiona Ajrtona Sene, koji je poginuo na trci 1994. godine.

Bruno Sena je trebalo da debituje u Formuli jedan ove sezone, ali se Honda povukla iz takmičenja zbog loše finansijske situacije. On je prošle sezone osvojio drugo mesto u GP2 seriji.

"Srećan sam jer mi se ispunio san. Posle pregovora koji su trajali nekoliko nedelja, moji menadžeri su konačno uspeli. Sada mogu da se posvetim pripremama za narednu sezonu", naveo je 26-godišnji Sena na društvenoj mreži Tviter.

Jedan od čelnika španske ekipe Rodriges de Kastro rekao je da je veoma zadovoljan što će Sena voziti sa Kampos.

"Zadovoljni smo što će Bruno biti u našoj ekipi. Čast nam je što ćemo prezime Sena ponovo vratiti u Fomulu jedan. Njegovu karijeru pratimo od početka i gledali smo kako napreduje", rekao je on.

Direktor Formule jedan Berni Ekleston ocenio je da je dobro za Formulu jedan što će "neki drugi Sena" učestvovati u šampionatu.

"To je dobro za sport. Nadam se da će mu vozilo odgovarati, to je veoma važno. On nije Ajrton, ali dobro je što je neko sa tim prezimenom ponovo u Formuli jedan", rekao je on.

Mediji spekulišu da bi i Nelson Pike mlađi mogao da potpiše za špansku ekipu i tako bi ponovo oživeo rivalitet koji je bio između Ajrtona Sene i Nelsona Pikea između 1984. i 1991. godine.čitanja : 1294Komentari

Moglo bi biti zanimljivo sl. sezone... Mada neće nikad dostići slavu rođaka...

Autor deksa 31 Okt 2009, 19:48

...a kad ce Prostova deca da se ukljuce u F1?...

Autor ChedomirADELAIDE 31 Okt 2009, 21:23