home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Francuski proizvođač guma „Mišelin” će uplatom u visini 6,4 miliona evra idućeg meseca postati vlasnik 100 odsto preduzeća „Tigar gume”, objavio je pirotski Tigar na svom sajtu.

U zajedničkom ulaganju sa francuskom firmom kompanija „Tigar” je imala udeo od 30 odsto. Prošle godine „Tigar” je prodao deset odsto vlasništva u „Tigar gumama” a u februaru ove godine prodato je još deset odsto.

Treća tranša biće realizovana u decembru i „Mišelin” će tako preuzeti fabriku za izradu pneumatika.

Upravni odbor „Tigra” odlučio je takođe o intervenciji na tržištu kapitala u vidu kupovine do pet odsto sopstvenih akcija.

Odbor je ocenio da je „Tigar” suočen sa negativnim trendom na tržištu kapitala, što utiče na tržišnu vrednost bez obzira na realne poslovne potencijale, i da u takvim uslovima trgovina sopstvenim akcijama može da doprinese boljem tržišnom pozicioniranju.

„Tigar” je u saopštenju sa sednice Upravnog odbora naveo i da je kompanija na konsolidovanom nivou za devet meseci ove godine ostvarila prihod od 2,9 milijardi dinara i dobit pre oporezivanja od 92 miliona.

Matično preduzeće „Tigar” ubeležilo je za devet meseci zaključno sa septembrom ukupan prihod od 584 miliona dinara i rashode od 470,8 miliona, objavila je pirotska kompanija.

„Tigar” je takođe saopštio da je prošlog meseca počela da radi nova fabrika „Tigar tehnička guma” za proizvodnju presovanih gumenih proizvoda, gumenih profila i cevi za gradevinarstvo i autoindustriju, proizvoda guma-metal i drugih.

Autor : Beta.rsčitanja : 3460Komentari

Čestitam!
Ovo je dobra vest i najbolji primer stranog ulaganja kod nas.

Autor Zoki,Beograd 19 Nov 2009, 01:39