home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Sud u Parizu ukinuo je doživotnu zabranu rada u Formuli 1 bivšem prvom čoveku Renoa Flaviju Brijatoreu, koju mu je izrekla Međunarodna automobilistička federacija.

Brijatore je kažnjen u septembru prošle godine zbog toga što je utvrđeno da je na trci za Veliku nagradu Singapura 2008. godine naredio vozaču Renoa Nelsonu Pikeu da namerno udari u zaštitnu ogradu, kako bi omogućio Fernandu Alonsu da pobedi.

"Sud je utvrdio da je izrečena kazna Brijatoreu bila nezakonita i odlučio je da je poništi", rekao je suđa obrazlažući presudu.

Odlukom suda, Međunarodna automobilistička federacija moraće Brijatoreu da isplati odštetu od 15.000 evra.

Skandal sa nameštanjem trke u Singapuru dospeo je u javnost kada je Pike u julu prošle godine dobio otkaz u Renou. Brazilac je tada izjavio da mu je bilo naređeno da namerno izleti sa staze i udari u ogradu, kako bi na stazu izašao bezbednosni automobil.

On je to uradio i nakon što je trka bila usporena, Alonso se približio vodećima i kasnije uspeo da ih pretekne i trijumfuje.

Reno je zbog toga uslovno suspendovan iz prvenstva sveta na dve godine, a glavnom inženjeru ekipe Patu Simondsu zabranjen je rad u Formuli 1 na pet godina.

Advokati Međunarodne automobilističke federacije najavili su žalbu na odluku pariskog suda.

Izvor : rts.rs čitanja : 1079Komentari

U sudu u Parizu rade žene.

Autor Stefko 06 Jan 2010, 06:44

Sta sve mogu pare da urade!

Autor Vlada 06 Jan 2010, 12:59

Odluka FIA-je je nelegalna jer je svedok (koji je potvrdio Pikeovu priču) bio tajan, a advokat Brijatorea nije imao pravo da ga ispita. Otprilike kao ICTY.

Autor Boris 06 Jan 2010, 13:07

Na slici izgleda kao poslednji prevarant (tipa Zvezdan Terzic kroz 20 godina)

Autor lok 06 Jan 2010, 17:40

a sudio mu je verovatno sudija KOVERTONE :)

Autor srbenda 06 Jan 2010, 23:53