home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Od 18.11.2009. kada je Koenigsegg odustao od kupovine Saab-a, fabrika je doživela težak put koji je pretio potpunim zatvaranjem marke koja je ikona u automobilskom svetu. U zadnja 2-3 meseca informacije koje su dolazile izmenjivale su pozitivan ishod sa potpunim krahom za Saab.

 

Ipak Saab je uspeo i to zahvaljujući ne samo kupcima (Spvker) i vlasnicima (GM) već i podršci iz celog sveta koja je apsolutno bez presedana u automobilskom svetu. Samo za primer, širom sveta organizovano je preko 80 SSC (Save Saab Convoja) u kojima je učestvovalo preko 5000 vozila te nekoliko desetina hiljada entuzijasta marke Saab.

Takvu podršku nijedna marka vozila nije doživela. Mislim da slobodno možemo reći da Saab ima najvernije kupce na svetu. Iako je po medijima bilo puno različitih osvrta na marku Saab, vlasnike GM i potencijalne kupce, bitno je napomenuti da ovakav ishod ne bi bio moguć prvenstveno bez ogromnog napora GM koji nije želeo samo prodati marku Saab već i dostići sporazum koji će dugoročno osigurati budućnost marke. Smatramo, a i vidljivo je iz sporazuma koji je obvezujući i konačan da su u tome uspeli.

Sam sporazum i dalje uz nezavisnost Saab-a tesno veže GM i Saab na polju tehnološke razmene. Takođe je bitno napomenuti da svi postojeći modeli i novi modeli u dolasku (novi 9-5 i novi SUV 9-4X) ostaju vlasništvo Saab-Spyker Cars NV (novo ime kompanije). Takođe i svi ostali involvirani uložili su maksimalni napor te nisu odustali i kada se činilo da marka ipak neće opstati, time prvenstveno mislimo na upravu Saab-a, sve ponuđače za kupovinu marke Saab, sve zaposlene i opet na kraju, najvernije kupce na svetu koji su pružali podršku i kada je bilo najteže. Sada nam predstoji širenje mreže i dizanje nivoa usluge na nivo koji Saab kupci zaslužuju. Za kupce u Srbiji je najbitnije da je u pripremi otvaranje novog prodajno servisnog centra u Beograd-u. Oko Juna ove godine ponudićemo potpuno novi model 9-5 koji je u potpunosti iskorak u odnosu na prethodni model te objedinjuje sve tehnološke prednosti koje se nude u auto industriji. Ne treba napominjati da je na NCAP testu ovaj model dobio maksimalan broj bodova. Krajem godine predstavićemo novi SUV 9-4X i 9-5 SportCombi.

Sve prodajne aktivnosti u Srbiji odnosiće se na dalje osvajanje tržišnog dela sa sigurno "best buy" ponudom trenutnog modela 9-3 i 9-3X.

Prodajna akcija "Saab - Spyker special edition" važi za sve ugovore sklopljene do kraja februara (28.02.2010.).

 

Za sve informacije o ponudi slobodno kontaktirajte: MVM Motors d.o.o. distributer i serviser SAAB vozila: tel. +381 21 443 543 ili +381 64 826 66 55.

 

PR MVM Motors

 čitanja : 850Komentari