home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Svaka velika automobilska marka ima svoje obožavaoce, neki tu "dužnost" ne doživljavaju preozbiljno, a drugi su - Alfisti.

Za sebe kažu da spadaju u posebnu kategoriju ljubitelja automobila, jer njihova opsesija markom koju obožavaju ponekad prelazi granice zdravog razuma. Cene, oprema, možda nešto veća potrošnja u odnosu na konkurenciju, sve je to nebitno i trivijalno kada je u pitanju Alfa i njen "cuore sportivo". Tokom decenija Alfa Romeo je širom sveta osvojio srca i duše brojnih fanova, a skoro obeležavanje 100-godišnjice marke najbolji je povod za najveće okupljanje Alfista u istoriji.

Proslave 100. rođendana odvijaju se u različitim aranžmanima od početka ove godine. Tako je u februaru u Velikoj Britaniji organizovana parada Alfinih modela za ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda.


Ipak, glavni događaj će se održati u junu u Milanu, gradu gde je Alfa napravila svoje prve automobilske korake. Tačno 100 godina i 2 dana nakon pravog rođendana, a koji je u istoriji zapisan datumom 24. juna 1910., u Milanu će se okupiti više od 3000 automobila. Pristigle Alfe će se drugog dana uputiti na milanske ulice sa istaknutom oznakom zmije "Biscione" na krovu, što će biti snimljeno iz helikoptera.

Organizatori planiraju i niz drugih aktivnosti, a više informacija možete pronaći na web stranici Alfisti.com.   

Izvor : Autosport.hr čitanja : 771Komentari

Lepa ova 159 pogotovo u crvenoj boji...
I Brerra je extra...

Autor Aleksandar 21 Apr 2010, 18:28

159 je najbolja u aktuelnoj ponudi alfe!

Autor Damko 21 Apr 2010, 19:42

I Brerra...

Autor Aleksandar 21 Apr 2010, 20:37

hahahah , ali nema matorih modela....pitam li se pitam

Autor nikokaoja 22 Apr 2010, 16:05