home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Alijansa kompanija PSA Peugeot Citroen i Mitsubishi zvanično je otvorila fabriku u regionu Kaluga kapaciteta 125.000 automobila godišnje.

Fabrika će proizvoditi automobile srednje veličine pod brendovima Peugeot, Citroen i Mitsubishi, a koji će se naći u prodaji na ruskom tržištu.

Ukupna investicija u ovaj projekat iznosi 470 miliona evra, ali nije saopšteno na koji način su dva partnera podelila investiciju.

Ove godine je planirana proizvodnja 25.000 vozila, a prvi model koji je počeo sa proizvodnjom je Peugeot 308. Drugi modeli koji će se proizvoditi su Peugeot 4007, Citroen С4, Citroen C-Crosser i Mitsubishi Outlander.

- Peugeot je deo vladinog programa zamene staro za novo i uokviru njega daje 50.000 rublji za kupce novih automobila koji recikliraju stare. Oni očekuju da će upravo ovakvim kupcima, model Peugeot 308 biti najinteresantniji i najtraženiji, naveo je Dmitri Čumakov, generalni direktor kompanije Vektor Market Research.

Region Kaluge odabran je zbog odličnih transportnih veza sa velikim automobilskim tržištima, kakva su Moskva i Sankt Petersburg. Takođe, u ovom regionu nalaze se i fabrike drugih velikih proizvođača, kao što su Volkswagen i Volvo.

Izvor : Economy.rsčitanja : 782Komentari