home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

23. aprila je sa proizvodne trake fabrike u Warrenu, Michigan, sišao prvi predprodukcijski primerak Opel Ampere, blizanca Chevroleta Volt.

Biće napravljeno nekoliko predprodukcijkih Ampera, a cela serija će poslužiti za testiranja i neće biti isporučivana dilerima i kupcima (prodaja serijske Ampere naime počinje tek krajem 2011. godine).

Ampera koristi elektromotor sa 111kW/152KS i 370 Nm, a deo paketa su i litijum-jonska baterija (16 kWh) i 1,4 litarski benzinac.

Amperin električni pogonski sistem koristi struju kao svoj primarni izvor energije. Benzinski motor-generator služi kao sekundarni izvor energije i generiše struju kada se ugrađena baterija isprazni kako bi se osigurala dalja nesmetana vožnja i preko 500 km.

Uvek i pri svim brzinama Amperine točkove pokreće električna energija. Za putovanja do 60 km Ampera vozi na struju koja je skladištena u njenoj litijum-jonskoj bateriji kapaciteta 16 kWh i ne emituje nikakve štetne gasove, uključujući i ugljen-dioksid.

Ampera će biti sasvim prilagođena svakodnevnim potrebama i navikama evropskih vozača, na primer nemačkih kojih oko 80 odsto dnevno pređe manje od 50 kilometara.čitanja : 983Komentari

xtra, voleo bih jedan! i da ga prebacin na plin da se vozim za dz bbrate

Autor joca 27 Apr 2010, 21:23

zasto je tako mala autonomija???? 60 km je malo!!!

Autor srbenda 28 Apr 2010, 22:29