home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) i PSA Peugeot Citroen su saopštili da su postigli sporazum koji se tiče saradnje na projektu kompaktnog SUV modela.

Drugim rečima, stiže novi SUV model sa znakom Peugeota i Citroena, koji će se bazirati na postojećoj Mitsubishijevom platformi i koji će veliki deo komponenti deliti sa tek predstavljenim Mitsubishijem ASX (u Japanu Mitsubishi RVR). 

Ovakav sled događaja nije iznenađenje, budući da se o tome nezvanično već pričalo, a takođe treba imati u vidu činejnicu da je slično već urađeno sa modelima Mitsubishi Outlander/Citroen C-Crosser/Peugeot 4007 i Mitusbishijem i-MiEV, Peugeotom iOn i Citroenom C-Zero. 

U svakom slučaju, dva nova francuska kompaktna SUV-a će se na tržištu pojaviti početkom 2012. godine, a planirana je prodaja od oko 50.000 primeraka godišnje (za oba modela zajedno).

Oba modela će se nuditi u verzijama sa 4x2 i 4x4 pogonom, dok će jedan od motora biti i 1.6 HDi dizelaš, sa kojim će novi francuski SUV po fabričkim podacima trošiti 4,7 litara goriva na 100 km i emitovati 123 grama CO2 po kilometru (u verziji sa 4x2 pogonom).čitanja : 1020Komentari

daj z***bite ove kante za kompleksase i cicojke koje misle da su dzipovi strava... razvijajte ono elektricno cudo!! to je buducnost

Autor joca 27 Apr 2010, 21:28