home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Jedna od najvećih (po mnogima i najveća) premijera na ovogodišnjem, 80. Salonu automobila u Ženevi je svakako bio plug-in hibrid Porsche 918 Spyder.

Kako je reakcija javnosti na 918 Spyder Concept bila izuzetno pozitivna, uopšte nisu bile iznenađujuće vesti koje su se pojavile još tokom prošlog meseca, a koje su se ticale najava o njegovoj mogućoj serijskoj proizvodnji.

Na Salonu automobila u Pekingu, koji je u toku, iz Porschea je stigla i informacija da za 918 Spyder već imaju skoro 900 zainteresovanih kupaca i da očekuju da taj broj uskoro poraste na 1.000. Kada se to desi, odgovorni u nemačkoj fabrici bi i definitivno trebali da daju zeleno svetlo za njegovu proizvodnju.

Podsećanja radi, 918 Spyder Concept je plug-in hibrid koji kombinuje benzinski V8 motor sa 500 konja i dva elektromotora sa 160kW/218KS (benzinac i elektromotor mogu da rade zajedno ili odvojeno), što je po podacima fabrike dovoljno da ubrzanje od 0 do 100 km/h iznosi 3,2 sekunde a najveća brzina 320 km/h.

Kada se kreće samo na elektropogon, odnosno kada radi u E-Drive modu, ovaj sportski dvosed može da pređe oko 25 kilometara (baterije su inače litijum-jonske a menjač sedmostepeni Porsche PDK sa duplim kvačilom).čitanja : 795Komentari