home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nemački automobilski koncern "Dajmler" ostvario je u prvom tromesečju ove godine čist profit od 612 miliona evra, posle gubitka od 1,3 milijarde evra godinu dana ranije.

Firma je potvrdila da je operativni profit u prva tri meseca dostigao 1,2 milijarde evra, dok je gubitak u istom periodu lane bio 1,4 milijarde evra.
"Dajmler" je takođe znatno poboljšao izglede za celu ovu godinu i saopštio da očekuje operativni profit veći od četiri milijarde evra. Još u februaru je prognozirao godišnji operativni profit od 2,3 milijarde evra.
Promet kompanije je u proteklom tromesečju povećan na 21,2 milijarde evra, sa 18,7 milijaradi u prva tri meseca lane. Obim prodaje je porastao za 21 odsto na godišnjem nivou, na 402.700 vozila.
"Taj vrlo dobar rezultat za prvo tromesečje pokazuje da smo tokom krize uradili svoj domaći zadatak i sada smo ponovo na putu ka uspehu", rekao je generalni direktor kompanije Diter Ceče.

Kompanija "Dajlmer" je poznata pre svega po proizvodnji luksuznih automobila "mercedes benc". Proizvodi takođe i male automobile "smart", limuzine "majbah", teretna vozila i autobuse. Po proizvodnji teretnih automobila zauzima prvo mesto u svetu, podsetila je agencija AP.

Autor : Tanjug.rsčitanja : 755Komentari

Opa... Caronjak sta kazes? :)

Autor Aleksandar 29 Apr 2010, 09:47

Jel ovo rezultat sa (mitom,korupcijom) ili bez?

Autor Ðenka 29 Apr 2010, 23:30