home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Ford je službeno vozilo Evrovizije 2010. - takmičenja koje se od 25. do 29. maja održava u glavnom i najvećem gradu Norveške, Oslu. Flotu čini 40 Fordova koji su eksluzivno namenjeni potrebama organizatora, muzičkih umetnika i slavnih ličnosti.

Podržavajući ovo takmičenje, Ford ujedno predstavlja svoju najnoviju modelsku „postavu", koja uključuje novi S-MAX i Galaxy, a tu su i Mondeo, Kuga i kombi verzije Transita. Svi Fordovi su u beloj i crnoj boji, s logotipom takmičenja Share the Moment, istaknutim na poklopcu motora i bočnoj strani vozila.

Ovo takmičenje u 2010. slavi pedesetogodišnjicu. Finale ovogodišnjeg nadmetanja za najbolju pesmu Evrovizije održava se u Oslu, jer je u proleće 2009. Norvežanin Alexander Rybak pobijedio u Moskvi, svirajući svoju violinu i pevajući pesmu pod nazivom Fairytale.

Norveška je pobedila i 1985-te, kada je ženska grupa Bobbysocks pevala pesmu Let it swing, u Gothenburgu u Švedskoj. Ta pobeda se još uvek smatra velikim trenutkom u istoriji norveške zabavne industrije.

Pri isporuci flote Fordovih vozila za ovogodišnje takmičenje, prvi automobil - crni Ford S-MAX s potpuno novim, visoko efikasnim turbo dvolitarskim Ford EcoBoost SCTi benzinskim motorom snage 203 KS (149 kW), vozila je Hanne Krogh, jedna od pobednica iz 1985.

"Kada smo pobedile 1985. Ford nam je pružio neprocenjivu podršku u prevozu. Između ostalog, Ingvar Sviggum - sadašnji potpredsednik za marketing, prodaju i postprodaju u Ford Evropa - koji je u to doba bio direktor Forda u Norveškoj, omogućio nam je da koristimo Escort kabrio u ružičastoj boji. To nikada neću zaboraviti", rekla je Hanne.

Ove godine na takmičenju učestvuje 38 država. Procenjuje se da će televizijske prenose pratiti oko 150 milona ljudi. Događaj će kulminirati finalnom večeri, 29. maja.

PR Fordčitanja : 662Komentari

Ulazi u red 3 najbitnije vesti na autoblog.rs za 2010g...

Autor Panchev9 28 Maj 2010, 00:51