home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Minijev Beachcomber Concept je svetlost dana ugledao u januaru ove godine na Salonu automobila u Detroitu, a prema pisanju britanskog AutoExpressa, ovaj robusni četvorosed sa pogonom na sva četiri točka i fleksibilnim enterijerom bi trebalo da uđe i u serijsku proizvodnju.

Ako zaista dobije zeleno svetlo za proizvodnju, serijski model se na tržištu ipak neće pojaviti pre kraja 2012. ili početka 2013. godine, a prodavao bi se pod nazivom Mini Moke. 

Beachcomber Concept u osnovi i jeste inspirisan modelom Mini Moke iz šezdesetih godina prošlog veka, ali naravno zadovoljava sve zahteve automobila 21. veka, i to u pogledu prostranosti i komfora, kao i ekonomičnosti, bezbednosti i agilnosti.


U svakom slučaju, Beachcomber Concept se odlikuje kratkim prepustima, visokim klirensom, demontažnim krovom i vratima, kao i točkovima od 17 inča. 

Dugačak je 4070 mm (135 mm više od Minija Clubman), međuosovinsko rastojanje iznosi 2606 mm, a što se motora tiče, pod haubom se krije 1,6 litarski turbo agregat.čitanja : 860Komentari

Haha, baš je blesav

Autor Mini Owners Manuals 27 Maj 2010, 09:55

Evo primera kako tradicionalni i moderni dizajn mogu da idu korak uz korak jedan sa drugim.Gle samo kutiju za rezervni tocak..

Autor UROS88 29 Maj 2010, 21:58