home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kompanija Chrysler Group je objavila da je najnoviji Jeep Grand Cherokee za modelnu 2011. godinu dobio nagradu za Najbolji izbor za bebednost koju dodeljuje Institut za osiguranje i bezbednost na auto-putevima (IIHS) - najviše odličje koje ta organizacija dodeljuje.

Vozila koja osvoje nagradu "Najbolji izbor za bezbednost" zadovoljavaju najviše standarde u pogledu sigurnosti i bezbednosti putnika prilikom ispitivanja vozila u tipičnim vrstama sudara.

"Najnoviji Jeep Grand Cherokee za 2011. godinu predstavlja prvo vozilo čija je proizvodnja pokrenuta od trenutka sklapanja saveza sa kompanijom Fiat, a nagrada "Najbolji izbor za bebednost" je najbolji način da započnemo 2011. godinu pravom ofanzivom proizvoda," rekao je Skot Kanselmen, viši potpredsednik za projektovanje i proizvodnju u Chrysler Group.

2011 Jeep Grand Cherokee pridružuje se modelima 2010 Dodge Journey, 2010 Dodge Avenger, 2010 Chrysler Sebring i 2010 JeepR Patriot kao najbezbedniji modeli za 2010. godinu, prema IIHS-u. Najnoviji Jeep Grand Cherokee za modelnu 2011. godinu pruža kupcima
poboljšanu bezbednost i sigurnost, kao dodatak već prepoznatljivim Jeep mogućnostima i vrhunskom doživljaju vožnje.  "Sa više od 45 različitih sistema za bezbednost i sigurnost koji rade usaglašeno - uključujući i elektronsku kontrolu stabilnosti (ESC), elektronsko umanjenje mogućnosti prevrtanja, aktivne naslone za glavu, prilagodivu kontrolu brzine, sistem za upozoravanje o prepreci ispred vozila i sistem za detekciju vozila u "mrtvom" uglu i sa bočnih strana vozila pri vožnji u nazad - najnoviji Jeep Grand Cherokee pružiće mogućnost kupcima da maksimalno iskoriste novi nivo zaštite na putevima i van njih" , kaže Majk Menli, predsednik i direktor za Jeep Brand.

Najnoviji Jeep Grand Cherokee za 2011. modelnu godinu, Jeep Patriot za 2010. godinu, Chrysler Sebring za 2010. godinu, Dodge Avenger za 2010. godinu i Dodge Journey za 2010. godinu obuhvataju dvostruki pristup sistemu bezbednosti - elementi pasivne bezbednosti u kombinaciji sa sistemima za izbegavanje sudara. Standardne ili dodatne funkcije za bezbednost i sigurnost na svih pet vozila uključuju elektronsku kontrolu stabilnosti sa kontrolom proklizavanja, asistenciju pri kočenju i sistem protiv blokiranja točkova pri kočenju (ABS), aktivne naslone za glavu za vozača i suvozača, bočne vazdušne jastuke u prednjem sedištu i napredne višefazne prednje vazdušne jastuke. Ova vozila, takođe imaju nov sistem sa aktivnim naslonima za glavu za putnike na prednjim sedištima koji drastično umanjuje povrede vrata izazvane sudarom sa zadnje strane. U ovakvim situacijama, nasloni za glavu su konstruisani tako da uklone prazan prostor između glave putnika i naslona u cilju smanjenja povreda vrata i gornjeg dela kičmenog stuba zbog naglih, tj. trzajnih pokreta glave.

PR Chrysler Groupčitanja : 1160Komentari

Extra je novi Cherokee...

Autor PITBULL 08 Jun 2010, 11:47

I meni se svidja.

Autor milan 08 Jun 2010, 12:57

Prednja maska je kao kod "preminulog" Hummer-a...
Ali ovi ispusti oko tockova izgledaju kao da se krece na kockama...

Autor Panchev9 08 Jun 2010, 16:07

Cherokee je u principu uvek bio lep auto,ali enterijer....tuga.

Autor UROS88 08 Jun 2010, 18:04

Cheerokee mi je uvek bio prelep

Autor Dejan L 08 Jun 2010, 20:18

elegantna agresivnost. malo od nazad koketira sa BMWom X5, trend-sta ces

Autor ChedomirADELAIDE 10 Jun 2010, 08:25