home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

U svojoj ovogodišnjoj studiji kvaliteta, objavljenoj sredinom juna, J.D. Power and Associates proglasio je Volvo C70 najboljim sportskim kompaktnim premium modelom a Volvo je smestio na deseto mesto među svetskim automobilskim proizvođačima.

Ova vodeća istraživačka institucija ocenila je i Volvo modele S80, XC70 i XC60 kao tri top automobila u svojim klasama. Stalna posvećenost kvalitetu omogućila je Volvou skok sa prošlogodišnjeg dvadesetog mesta na ovogodišnje deseto mesto u poretku automobilskih brendova na tržištu SAD-a.

 

Svaki domaći i međunarodni proizvođač automobila, koji svoja vozila prodaje u SAD-u, u ovom izboru je rangiran prema broju problematičnih vozila na uzorku od 100 vozila, a Volvo je u tome pokazao zavidno smanjenje broja vozila sa problemima.

 

U nedavnom izboru IntelliChoicea za 2010. godinu, Volvo C70 proglašen je vozilom sa najboljom ukupnom vrednošću u klasi luksuznih kabrioleta, a sada se okitio i titulom najboljeg kompaktnog premium sportiste prema mišljenju kompanije J.D. Power and Associates.

 

Osim ovog rezultata, Volvo se i sa drugim svojim modelima plasirao među prva tri u pojedinačnoj klasi; tako je S80 briljirao u klasi premium sedana srednje veličine, XC70 u klasi srednje velikih premium crossover/SUV vozila a model XC60 u klasi ulaznih premium crossover/SUV vozila.

 

Prema mišljenju predstavnika J.D. Power i Associates, IQS studija služi kao industrijska referentna tačka za kvalitet vozila, merena u prvih 90 dana vlasništva. Osim što proizvođačima služi kao osnova za poboljšanje vozila, studija koristi i kupcima da se lakše odluče za kupovinu vozila.

 

Izvor : Autosport.hr

 

Foto : Volvočitanja : 919Komentari

Mnogo dobro izgleda :D
bravo za Volvo...

Autor Dusan 30 Jun 2010, 16:30

Bravo za volvo.

Autor Damko 01 Jul 2010, 00:32