home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Direktor fabrike "Fijat automobili Srbija" Đovani de Filipis ocenio je juče u Beogradu da je za uspeh "Fijatove" investicije u kragujevačku "Zastavu" ključnu ulogu odigrala Vlada Srbije koja se, kako je istakao, pokazala kao odličan partner.

"Vlada je imala sluha da brzo donosi odluke čime su otklonjene mnoge birokratske prepreke" za početak proizvodnje "Fijatovih" vozila u Srbiji, rekao je De Filipis na medijsko-ekonomskom forumu "Ka Evropskoj uniji: Italija i Srbija, strateško partnerstvo". 

De Filipis je podsetio da su razgovori sa Vladom Srbije o zajedničkom ulaganju u fabriku automobila u Kragujevcu počeli u aprilu 2008. i da je memorandum potpisan samo nekoliko nedelja kasnije, što je, kako je ocenio, "veoma važno sa stanovišta investitora".

Direktor "Fijata" ocenio je da je uloga "Fijata" u investicijama u Srbiji od ključnog značaja jer je ta firma uložila oko 940 miliona evra u fabriku u Kragujevcu zbog čega je Italija došla na drugo mesto po vrednosti investicija u Srbiji.

De Filipis je istakao da su za razvoj fabrike u Kragujevcu i za privlačenje ostalih investitora naročito bitni rad Vlade na reformi javne administracije, zalaganje za ostvarenje infrastrukturnih i svih drugih projekata, neophodnih za prijem Srbije u EU.

Direktor fabrike "Fijat automobili Srbija" je, međutim, ukazao da je za poboljšanje italijansko-srpske ekonomske saradnje i dalje potrebno otkloniti neke prepreke, naročito carinske.

Ministar trgovine Slobodan Milosavljević koji je zatvorio skup izrazio je nadu da će Italija i Srbija u narednih tri do pet godina udvostručiti međusobno spoljnotrgovinsku razmenu i da će ona ubrzo dostići pet do šest milijardi evra godišnje.

Autor : Beta.rs
 čitanja : 882Komentari

Neka se bilo sta desava. Puknucemo totalno ako izgubimo i to malo industrije.

Autor yamaha 14 Okt 2010, 13:28

Šta kažu? "za uspeh "Fijatove" investicije u kragujevačku "Zastavu" ključnu ulogu odigrala Vlada Srbije koja se, kako je istakao, pokazala kao odličan partner."
Pa, naravno, dobar partner kada "spičiše" pare svih nas... Bravo naša Vlada i svi njeni "ingeniozni ekonomski magovi" ...

Autor Moron 14 Okt 2010, 14:01

E da je Fijatu više takvih "ključnih" partnera po svetu možda bi uspeo da se isčupa iz finansijskih problema u kojima je!!
Nažalost, malo je još takvih ekonomskih genija koji ogole ekonomski supstitup cele nacije zarad dobrobiti par hiljada radnika jednog grada i naravno zarad punog popunjavanja praznine u izjavi: " -A gde sam tu ja?! "

Autor Gagiba 14 Okt 2010, 14:14

Ispravka u komentaru od 14.14
-Ne postoji ni jedan takav ekonomski genije više na planeti!!

Autor Gagiba 14 Okt 2010, 14:27

Naravno!
@Moron
Bas tako.
Jer da nije ova vlada finansirala Fiat ne bi prodali 3 auta.
A gde su tih 940 000 000?!
Pa to bi trebalo da se vidi.
Mozda su ulozili par miliona za sklapanje ovog nesretnog Punta i to je kraj.
Ali im je ova vlast pruzila povlascen polozaj,subvencije itd.
A oni pojedincima za uzvrat "Mito" ali ne Alfa Romeo,mada ce mozda i taj auto da im daju,jer bi bio najprikladniji.
Zato BMW nije dosao,jer imamo "genijalce" na vlasti.

Autor PITBULL 14 Okt 2010, 14:53

Sad ce da se javi doktor Poter da objasni kako je to za dobro svih nas, samo mi nismo sazreli dovoljno u evropskom smislu da bismo to razumeli.

Autor Cika Sima 14 Okt 2010, 15:48

@Aquaviva
Zavisi koji je automobil u pitanju... Ukoliko je noviji, postoje katalozi kod uvoznika...

Autor Panchev9 14 Okt 2010, 15:54

@aquaviva: ja sam skinuo poklopac od rezervara, i onaj lik ladno sa unutrasnje strane sarao dok nije naso boju, :) LOL ja ladno mislio da ce kompjuterski da odredi, mada mozda negde druge ima i to.. ;) POZDRAV .. Takodje treba imati u vidu ako je auto stariji da je boja izbledela u odnosu na orginal pa ako ces da dofarbavas nijasna je verovatno drugacije..

Autor dmc 14 Okt 2010, 16:21

Ma teraj ih u pm...
Ne treba oni sami sebe da hvale, nego mi njih da hvalimo... naravno ako za to ima potrebe!!!

Autor Dejan 15 Okt 2010, 14:43