home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Britanski sajam automobila, koji se održavao svake druge godine, ponovo se odlaže i neće biti održan ni 2012., odlučio je glavni organizator, Društvo britanskih proizvođača i trgovaca motorima (SMMT), posle konsultacija sa predstavncima domaće auto-industrije, saopšteno je u Londonu.

Mnoge auto-kuće su očekivale da će, posle odlaganja sajma automobila za 2011. godinu, najveća britanska smotra kola biti održana 2012., ali su poslednje konsultacije pokazale da se ta tradicionalna izložba neće održati ni tada, zbog globalne krize i pada potražnje za automobilima. 

Poslednji put sajam je održan 2008. godine, na njemu je predstavljeno više od 600 automobila i 60 proizvođača, a okupio je više od 480.000 posetilaca. Ovogodišnja smotra bila je previđena za leto, ali je otkazana u martu prošle godine zbog globalne finansijske krize i nedostatka podrške proizvođača automobila.

Izvršni direktor SMMF Pol Everet izjavio je da je britanski međunarodni sajam automobila bio izuzetno važno mesto za predstavljanje najnovijih dostignuća domaće i inostrane auto-industrije, ali da je poslednjih godina značajno smanjio uticaj na kupce novih automobila.

On je dodao da su proizvođači vozila usmerili ograničene izvore i aktivnosti na taj događaj, što je imalo direktne posledice na položaj robnih marki i odluku budućih kupaca. Everit je zaključio da je položaj britanske industrije automobila dobar, da je ponuda raznovrsna i visoko konkurentna.

Britanski sajam automobila se održava svake druge godine, od 1903., najpre u Kristal palasu, a od 1978. godine u Birmingenu. U 2006. godini sajam je održan u Izložbenom i kongresnom centru Excel u Londonu. 

Autor : Tanjug.rs

Foto : Autoexpress.co.ukčitanja : 845Komentari

Koji bre britanski sajam?

Autor Panchev9 15 Okt 2010, 18:19

Ali zato kod nas svaki grad ima svoj sajam. Mada ja sumnjam da ove nase sajmove ustvari organizuju prodavci pljeskavica a ne prodavci automobila.

Autor vlajko 15 Okt 2010, 19:27

@Panchev9

Moram napisati isto:

"Koji bre britanski sajam?"

Autor Damko 17 Okt 2010, 01:37

Ako je ovo onaj londonski, ja sam se mogao kladiti da je to odrzano prosle godine...

Autor Damko 17 Okt 2010, 01:38