home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
lada r90

Francuski "Reno" i japanski "Nisan" pregovaraju sa ruskom investicionom bankom "Trojka dijalog" o kupovini akcija u "Avtovazu", izjavio je izvršni direktor "Renoa" Karlos Gon televiziji "Rusija danas" (Russia Today).

"Planiramo da kupimo 'Trojkine' akcije u 'Avtovazu' i o tome sada razgovaramo," rekao je Gon, navodeći da ruski broker "Trojka", "Reno" i holding "Ruske tehnologije" sada imaju po 25 procenata, plus jednu akciju u "Avtovazu", proizvođaču "lade", prenele su agencije. 

"Reno" je platio milijardu dolara za svoj udeo u ruskom proizvođaču automobila decembra 2007. godine. Francuski "Reno" i njegova partnerska kompanija "Nisan", planiraju da montiraju novu liniju modela kola za rusko tržište u "Avtovazovoj" fabrici u Toljatiju, na jugu Rusije.

Portparol "Renoa" Silvi Blanše izjavila je u junu da kompanija nema planove da poveća udeo u ruskom proizvođaču automobila i da je "zadovoljna sa 25 procenata."

Oleg Lobanov, potpredsednik "Avtovaza" zadužen za finansije rekao je nedavno da ruska auto-kuća očekuje neto prihod od jedne milijarde rubalja (32,6 miliona dolara) u 2010. godini, prema ruskim knjigovodstvenim standardima.

Ruski premijer Vladimir Putin izjavio je u junu da bi Rusija mogla da preuzme deo od 15 odsto akcija koje francuska vlada ima u "Renou", ako taj proizvođač kola poveća udeo u "Avtovazu".

"O tome smo razgovarali nedavno," kazao je Putin i istakao da bi to bila "jedna interesantna, vrlo snažna kooperacija."

"Reno" je saopštio da je povećao prodaju u trećem tromesečju 7,6 procenata, na 8,7 milijardi evra, zahvaljujući pre svega povećanim isporukama inostranstvu.
Prodaja u Evropi je smanjena četiri odsto, na tržištu koje je zabeležilo ukupan pad isporuka od 11,5 procenata, dok je "Renoova" prodaja van granica zemlje skočila 22,8 odsto.

Ukupna prodaja "Renoovih" automobila mogla bi ove godine da premaši 2,5 miliona. "Reno" je počeo da posluje pozitivno u prvoj polovini ove godine, s neto profitom od 780 miliona evra, u odnosu na gubitak od 2,73 milijardi evra u istom periodu 2009.

Autor : Tanjug.rs

Foto : arhiva Autoblog.rs


čitanja : 1027Komentari

Ajde da dam prvi post u novembru!
Pa vidi se ko je na slici. Dačija Logan to jest Lada Logan, kako li se već zove.
Ova vest nije ništa novo, oni planiraju da prodru na rusko tržište i putem njega, idu dalje. Glavni cilj bivše sovjetske republike.

Autor MasterHaosis 01 Nov 2010, 00:35

Ako Renault preuzme Ladu vecinski, nadam se da ce se prema njoj odnostiti sa vise postovanja nego prema Daciji. Volkswagen se za Skodu pokazao kao neuporedivo bolji gazda.

Autor Vladigar 01 Nov 2010, 10:38