home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
opel meriva

Opel je imao tu čast da po treći put uzastopno bude proglašen finalistom za evropsku nagradu za najbolji automobil. Ovog puta, Opel Meriva, sa svojim nekonvencionalnim vratima i inovativnom ergonomikom, je ušla u najuži izbor za prestižnu nagradu Auto godine 2011.

„Kupci i stručnjaci su primetili da Opel stvara pobedničke automobile koje krasi dinamičan dizajn i inovativna tehnologija“, rekao je Alan Viser, podpredsednik prodaje, marketinga i post-prodaje pri Opelu. „To nam je dokazalo da Opel ima odličnu liniju automobila“.

Sedam finalista ovog takmičenja su izabrana u izboru od 41 automobila koja su nova na tržištu ove godine. Žiri koji se sastojao od 59 vrhunskih novinara iz automobilske industrije iz 23 evropske zemlje objaviće ovogodišnjeg pobednika 29-og novembra. Nagrada Automobil Godine je posebna jer ističe jednog i pravog pobednika. Insignia je osvojila ovu nagradu 2009. godine; dok se prošle godine Astra našla u užem izboru.

Žiri je glasao u odnosu na nekoliko kriterijuma kao što su dizajn, komfort, bezbednost, uticaj na prirodu i okolinu, rukovanje, performanse, funkcionalnost, zadovoljstvo vozača i cena. Prihvatljivi automobili za ovo takmičenje su morali da budu novi modeli, koji nisu samo doživeli kozmetičke promene ili ugradnju novog motora ili transmisije. O automobilima se odlučivalo bez obzira na njihovu zemlju porekla; ali oni su morali da budu dostupni u najmanje pet zemalja u Evropi kada je počelo glasanje i od njih se očekivala prodaja od najmanje 5,000 modela godišnje.

Opel je pobeđivao na takmičenju za Najbolji Automobil tri puta od 1964. godine, kada je glasanje i započelo. Druga generacija modela Kadet je pobedila 1985. godine, Omega 1987, i Insignia 2009.

Nova Opel Meriva je nastavila koracima Insignie tako što je isticala filozofiju Opela, kombinujući nemačku preciznost sa smelim dizajnom. Šampion fleksibilnosti je spojio inovativnu tehnologiju sa ergonomskim dizajnom. Meriva je prvi automobil koji je ikada primio Certifikat Odobrenja od strane organizacije specijalista za leđa i kičmu (Aktion Gesunder Rücken – AGR). Ključne tačke su FlexDoors, FlexSpace koncept sedenja, kao i ergonomska sedišta i FlexFix nosač za bicikl.

PR Opelčitanja : 1158Komentari

Pa da meriva je možda i gradski multipraktik , koji može da zameni i limuzinu, 3u1, a sobzirom da je kriza i s obzirom da je teže izvodljivo imati 3 auta u vreme krize...
Ali živi bili, pa videli, meriva neće pobediti

Autor Dejan L 02 Nov 2010, 15:11

@Dejan L
Upravo si rekao njene prednosti u odnosu na ostale finaliste!Da su i malo merodavni alfa i ds3 ne bi trebali da pobede ali od kada je pobedio fiat 500 dokazali su da je sve samo u dizajnu tako da italofanovi nemaju neki razlog da likuju

Autor Orlo 03 Nov 2010, 12:18