home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Francuska grupa "Reno" najavila je da će uložiti 5,7 milijardi evra (7,8 milijardi dolara) u modernizaciju i povećanje kapaciteta do 2013. godine, od čega će 40 procenata biti investirano u pogone u Francuskoj.

Kompanija, koju potresa skandal sa industrijskom špijunažom, potvrdila je da nema plan da zatvara fabrike niti da otpušta radnike, i pokušava da prilagodi proizvodne kapitete i zaposlenost sa globalnom potražnjom, prenele su agencije.

"Reno" procenjuje da na evropskom tržištu automobila "traje pad" i predviđa da se do 2016. godine ne može očekivati povratak evropskog tržišta automobila na nivo pre krize iz 2007.

Prodaja kola, međutim, rašće na tržištima izvan Evrope, pre svega u Brazilu, Rusiji, Indiji i Kini, objavila je kompanija i navela da će se tržište izvan Evrope najverovatnije proširiti do 50 odsto do 2016. godine.

"Naš strateški plan omogućava da industrijske kapacitete prilagodimo globalnoj tražnji, bez zatvaranja pogona, primene plana otpremnina ili smanjena broja zaposlenih", izjavio je izvršni direktor "Renoa" Karlos Gon.

Kompanija će se fokusirati na izradu profitabilnih vozila - lakih komercijalnih i električnih, kao i na proizvodnju njihovih motora i baterija. Plan je da se kapaciteti povećavaju pre svega na tržištima u usponu, kao što su Rusija, Indija i Brazil.

Autor : Tanjug.rs

Foto : Renaultčitanja : 701Komentari