home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Povećanje cene naplate putarine od 11 odsto trebalo bi da odobri Vlada Srbije, izjavio je danas generalni direktor „Puteva Srbije” Zoran Drobnjak i izrazio očekivanje da bi, ukoliko dobiju saglasnost, putarina poskupela od 1. jula.

„Očekujemo da to bude od 1. jula, da za tih šest meseci imamo prihod od 800 - 900 miliona dinara”, rekao je Drobnjak na konferenciji za novinare.

On je istakao da je to preduzeće tražilo povećanje cena putarine programom poslovanja za ovu godinu, koji je prihvatio Upravni odbor preduzeća i koji bi Vlada Srbije trebalo da usvoji početkom juna.

Drobnjak je izrazio očekivanje da će 19 milijardi dinara biti uloženo u održavanje magistralnih i regionalniih puteva i autoputeva i najavio da će „Putevi Srbije” predložiti da se održavanje poveri kućama sa kojima ovo javno preduzeće ima ugovor, a da one angažuju firme iz grupacije „Nibens”, čiji je vlasnik Milo Đurašković uhapšen prošle sedmice, da rade na održavanju i da za to redovno primaju plate.

„Sutra ćemo imati sastanak Upravnog odbora, daćemo predlog ministru Milutinu Mrkonjiću i da se to odnese na Vladu da nam tako bude odobreno”, rekao je direktor „Puteva Srbije”.

Govoreći o prihodima „Puteva Srbije” za prvi kvartal 2011. godine, Drobnjak je kazao da je to preduzeće ostvarilo 8,2 milijardi dinara, a u prošloj godini je saobraćalo ukupno 33,5 miliona vozila. To je, u odnosu na prethodnu godinu, povećanje od tri - četiri odsto.

Drobnjak je ukazao na problem održavanja na autoputu od Beograda gotovo do Niša, gde je već vreme da se na celoj dužini uradi ozbiljna rekonstrukcija, odnosno da se zameni završni sloj puta na kojem su se pojavili kolotrazi i dodao da na nekim deonicama autoputa ništa nije rađeno više od 20 godina.

Autor : Tanjug.rs

Kontrolom naplate putarine prihod povećan za 860.000 evra

Javno preduzeće Putevi Srbije povećalo je godišnji prihod od putarina za 860.000 evra uvođenjem video nadzora i analize naplate putarina, izjavio je danas direktor naplate putarine u tom preduzeću Milenko Caković.

„Zahvaljujući video nadzoru i Odseku analitike, u Putevima Srbije je onemogućen bilo kakav vid organizovanih krađa zaposlenih na naplati putarine”, kazao je Caković na predstavljanju integrisanog sistema za kontrolu naplate putarine u Srbiji.

Kako je istakao, pojedinačni pokušaji krađe skoro su iskorenjeni.

Predstavnici Puteva Srbije su ocenili da, kada se na uštedu od uvođenja video nadzora doda procena štete u postupku „drumska mafija” od 6,5 miliona evra za dve godine, godišnje se sprečava odliv od preko četiri miliona evra u tom javnom preduzeću.

Pravilnikom o sistematizaciji u aprilu 2008. godine formirani su Odsek analitike i Odsek video nadzora čiji je rad uticao na povećanje discipline zaposlenih.

Autor : Beta.rsčitanja : 1356Komentari

Ma jes, malo uzimate za to go*no od autoputa pa povecajte jos. Prodjes famoznim E75 kroz Srbiju, vratis se nazad i eto ti godisnje vinjete za koriscenje svih autoputeva u Svajcarskoj godinu dana. Necu ni porediti sa Nemackom gde se uopste ne placa putarina. I da je barem autoput u pitanju, nego se radi o dobrom delu "autoputa u izgradnji"...

Autor Damko 16 Maj 2011, 17:25

A niko da se zapita kako to da je putarina za autoput Beograd-Niš najskuplja u regionu (po kilometru), a najlošiji autput po kvalitetu? Šta mi to plaćamo, koliko plaćamo a koliko dobijamo?

Kako to da u većini evropskih zemalja (sa vinjetom) dobijemo 2-5 dana putovanja svim autoputevima za istu cenu kao kod nas samo putarinu u jednom pravcu Beograd-Niš? Gde sve te pare odlaze, u čije bre džepove?

Autor Miki 16 Maj 2011, 17:28

Što se mene tiče mogu da poskupe i 111%, ja autoputeve i dalje neću koristiti jer su sve samo ne autoputevi...

Autor Djordje 16 Maj 2011, 18:01

sve lopov do lopova..

Autor ivan 16 Maj 2011, 19:49

kad biste manje krali, vise bi vam para ostajalo i sa nizom putarinom. svi bivsi direktori su vam po sudnicama i zatvorima. sreca pa se lokalni putevi ne placaju, kvalitet je i tako isti.

Autor dzigi 16 Maj 2011, 21:47

Kvalitetan video nadzor je najbolji čuvar poštenja

Autor Moron 16 Maj 2011, 22:28

Malo je sto su medju najskupljim u Evropi, a medju najlosijim po kvalitetu, pa hoce jos da ga poskupe...
Ako ovako nastave stranci ce samo da pocnu da nas zaobilaze i da idu preko Rumunije i Bugarske za Tursku, posto je nas i Makedonski autoput ocajan, a uz to i preskup

Autor STrider 16 Maj 2011, 22:48

Ako to kaže G-din Drobnjak to ima posebnu težinu on je zaista izuzetan "stručnjak" za ovakva "kraduckanja"
Prvo su se žalili da je EVRO porastao pa "podigoše" putarinu,a sad je "pao",pa opet dižu cenu!?!

Autor Zocky,Beograd 17 Maj 2011, 00:52

Kada bi preraspodelili onaj harac pri registraciji i raspustili svu bandu sa naplatnih rampi imali bi mnogo vece prihode .

Autor Dule , Knjazevac 17 Maj 2011, 08:48

kakve lopurde

Autor kombi 20 Maj 2011, 21:04