home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Evropske filijale američkog "Dženeral motorsa" (GM), nemački "Opel" i britanski "Voksol", počeće da prodaju u Evropi, u trećem tromesečju ove godine, novi minivan srednje veličine "zafira turer", model za 2012, koji će se na tržištu naći uporedo sa manjim sadašnjim modelom "opel zafira."

"Turer", treća generacija varijante "zafira", prvi put će se pojaviti u septembru na Međunarodnom sajmu automobila u Frankfurtu.

"Opel" je saopštio da će novi model biti najvišeg kvaliteta kao i vozilo srednje veličine "insignija". "Turer" će se na tržištu nadmetati skupa sa minivan jednicama, kao što su "reno senik", "ford C-maks" i "folksvagen turan" i imaće redizajniranu varijantu "fleks7" sistema sedišta koji se nalazi u "zafiri."

Pored toga, "turer" će biti ponuđen u dve varijante - sa benzinskim turbo motorom zapremine 1,4 litara i dizel motorom od 2,0 litara sa turbo punjačem. U obe varijante nudi se sistem "stani-kreni", a oba modela će se izrađivati u "Opelovoj" fabrici u Bohumu.

Sadašnja "zafira" prodaje se u Nemačkoj za 20.995 evra, dok će cena novog "turera" biti objavljena na sajmu u Frankfurtu u septembru, kada će početi da se primaju porudžbine.

Autor :  Tanjug.rs

Foto : Opelčitanja : 2374Komentari