home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Prvi put u istoriji kompanije, Volkswagen je uspeo da proda više od 6 miliona automobila u toku prvih 9 meseci.

Sa prodajom od 6,11 miliona automobila, Volkswagen je na dobrom putu da ovogodišnju prodaju zaokruži sa više od 8 miliona prodatih automobila. To je i bio cilj pre ove godine, a sa sadašnjim trendom rasta prodaje svih njihovih automobila vrlo je verovatno i da će uspeti. 

Zanimljivo je da su svi brendovi pod Volkswagenovom upravom ostvarili rast, pa čak i SEAT, koji je sa 266.800 prodatih vozila za prvih 9 meseci ove godine ostvario rast od 3,1 odsto. 

Ipak, nije porasla samo prodaja putničkih automobila. Volkswagen je zabeležio povećanje prodaje i u svom komercijalnom programu gde je za prvih devet meseci ove godine uspeo da proda 389.900 vozila. Ostvaren je i napredak na tržištima centralne i istočne Evrope, gde je zabeležen rast prodaje komercijalnih vozila od čak 43.3 odsto.

Izvor : Proauto.ba

Foto : Volkswagenčitanja : 884Komentari

realno!

Meni je trebalo neko vreme i licno iskustvo u novom Golfu i Polu da shvatim da je to apsolutno najbolji auto koji pare mogu da kupe u ne-preium klasi (cak je i u premiumu bolji od recimo sestrinskog Audija - moje skromno misljenje nakon voznje u prethodnoj A6-ci)

Evo i jedan konkretan primer - sa NS sajma od pre nedelju dana - POlo Confort za ~14.5K i 1.2 TSI motorom je za 1000e jeftiniji od novog Jarisa, a svetlosnu godinu je kvalitetniji od njega! Bez preterivanja!! Ona plastika unutar Jarisa je k'o u Jugicu od pre 10 godina - bruka i sramota!

O motorima da ne pricam! Pa 1.2/60KS u Polu je najbolji motor u toj klasi, a sa njegovim menjacem covek ima utisak da vozi dizelasha, u najmanju ruku! Elasticniji motor ne postoji!

Sa raznoraznim finasijskim benefitima u pogledu placanja, normalan svet nema racionalnog razloga da misli o kupovini bilo kog drugog automobila, bez obzira koliko je jeftiniji...

Realno te razlike u ceni se na finasijski stabilnom trzistu ni ne osecaju kroz adekvatan modelitet placanja!

do pre 3-4 meseca su mi bili smesni oni koji se kunu u VW-a, a sada sam i ja postao clan tog kluba - jos samo da skupim para ;-)

Autor Nedjo 20 Okt 2011, 15:10

Nedjo,potruno si upravu. VW je potpuno druga liga,i dalje su oni ispod premijum klase i tu treba i da ostanu,ali su daleko bolji od ostalih. Brojke sve govore. VW cak i sa Skodom je napravio izuzetne rezultate,i imaju zaista dobre automobile! Cak mi se cini da Skoda pruza vise od VW kada se uzme u obzir odnos cena-kvalitet. Poz za sve ljubitelje automobila!

Autor Marko 20 Okt 2011, 23:05