home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

United Auto Workers (UAW), sindikat radnika na američkom tržištu, je nedavno najavio da planira da svi radnici u stranim kompanijama budu u sindikatu, a prvi na listi su Volkswagen i Mercedes.

Eksperti predviđaju da će pregovori sa navedene dve kompanije biti dosta lakši nego što su bili do sada sa tri najveće japanske kompanije (Toyota, Honda i Nissan), kao i dve korejske kompanije (Hyundai i Kia).

Iz UAW su najavili da su prvo planirali da krenu sa sastanicima sa radnicima i prodajnim salonima pre nego što “napadnu“ vrh kompanije, ali je u međuvremenu donesena odluka da se UAW predstavnici prvo sastanu sa glavnim ljudima Volkswagena i Mercedesa. UAW trenutno ima 390,000 radnika, uglavnom u fabrikama američke velike trojke (General Motors, Ford i Chrysler), ali u poslednjih 30 godina više radnika koji su u sindikatu su izgubili posao nego onih koji nisu. UAW je već jednom uspešno organizovao sindikat u jednoj stranoj kompaniji, a to se desilo 1977. godine u Volkswagenovoj fabrici u Westmoreland, Pennsylvania. Navedena fabrika je zatvorena 1988 godine.

Autor: Zoran T.

Slika: Volkswagenčitanja : 1088Komentari

sada ce i svabe videti koja nesreca je uaw

Autor mile antena 31 Dec 2011, 16:33