home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Ukoliko ne pratite automobilske vesti, onda ste verovatno uvereni da MG više ne postoji. U tom slučaju ste u zabludi, jer legendarna marka posluje u EU, za sada doduše samo na matičnom britanskom tržištu.

Kompanija u vlasništvu kineske grupacije SAIC je tamo prodala svega 1.000 automobila u prošlih 11 meseci, premalo po svim kriterijumima kada se u obzir uzme da je na kineskom tržištu u isto vreme isporučeno čak 100.000 primeraka modela MG6.

Kako bi poboljšali rezultate, u SAIC-u planiraju da kopiraju Kiju. Južnokorejska kompanija je na Starom kontinentu ostvarila zvezdani uspon proteklih recesijskih godina pa se Kinezi nadaju da će i njima to isto poći za rukom.

Da bi u tome i uspeli, u MG-u su angažovali usluge bivšeg Nissanovog dizajnera Martina Uhlarika pe će sve karte staviti na izgled novih modela MG3 i MG5 pre nego što krenu u osvajanje zemalja Beneluksa.

Analitičari su ipak skeptični da će kopiranje samo jednog segmenta Kijinih akcija dati vidljivi rezultat. Kako tvrde, Korejci nisu samo preoteli Audiju Petera Schreyera, već su takođe uložili značajna sredstva u istraživanje i razvoj, proizvodnju, prodaju i reklamiranje svojih automobila.

Izvor: Tportal.hr

Foto: arhiva Autoblog.rs / MGčitanja : 1019Komentari

Ovo na slici je sasvim super kao konkurencija Kiji, mislim meni se bas svidja. E sad, da li je ispod lima konkurentna to ne znam.
Znam da sam negde video izgled coska zadnjih vrata kod nove Oktavije kad eto bilo to kod ovog MG-ja jos ranije.

Autor Uros Cuore Sportivo 30 Nov 2012, 18:45

Haha,bas ce da se ovajde od Nissanovog dizajnera.Ja ne videh lep Nissan u poslednjih 15 godina.

Autor milan 30 Nov 2012, 19:25

@milan ti mislis da dizajneri rade slobodno i imaju sasvim odresene ruke??

Autor bb 01 Dec 2012, 11:56

@ Uros C S
Ja ne znam koji će im djavo Nissanov dizejner koji je dizajnirao Leaf i prethodnu Micru. Bolje da se drže ovog sa slike

Autor Dejan L 01 Dec 2012, 12:01