home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Po prvi put u periodu od poslednjih pet godina, Mazda u 2013. napokon očekuje ostvarivanje dobiti i prestanak poslovanja s gubitkom. Naime, potražnja za modelima CX-5 i novom Mazdom 6 bi trebalo da bude dovoljna da poslovanje izađe iz "crvenog".

Pomenuti CX-5 u Japanu ostvaruje prodajne rezultate čak četiri puta bolje od očekivanih, a u Evropi za njim vlada potražnja koja je stvorila duže liste čekanja. Isto se očekuje i od nove generacije Mazde 6 koja je upravo stigla na mnoga tržišta, a od premijere je dobila izuzetno pozitivne reakcije.

Oba ova automobila su osmišljena oko tzv. SkyActiv tehnologije koja, pored veće ekonomičnosti za kupce, na kraju rezultira i nižom cenom proizvodnje pa su novi modeli za proizvođača profitabilniji od onih koje zamenjuju. Ukupno gledajući, u Mazdi ove godine tako očekuju plus od 250 miliona evra pa je ulaganje u SkyActiv sada počelo da daje rezultate.

Ipak, to je samo početak, tvrde u Mazdi s obzirom da je za naredni period predviđen dolazak još nekoliko značajnih noviteta koji će biti bazirani na SkyActiv rešenjima. Pre svega, tu je nova Mazda 3 čiji se dolazak na tržište očekuje do kraja ove godine, a u novembru bi trebalo da bude predstavljen i koncept sledeće generacije modela MX-5.

Izvor: Autonet.hr

Foto: arhiva Autoblog.rs / Mazdačitanja : 587Komentari