home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nakon uspešnih prodajnih rezultata koje ostvaruje novi Peugeot 208, francuska kompanija uspeh svojih modela koji počinju brojem 2 proslavila je uz priču o jednom običnom malom pouzdanom Peugeotu 205.

Pokazujući svoju zavidnu izdržljivost, metalik plavi Peugeot 205, koji je 1990. godine kupio Britanac John Clive, do sada je prešao 543.958 kilometara. Osim redovnih servisa na automobilu nikada nije bilo nikakvih vanrednih servisnih intervencija.

Nažalost, John je preminuo u decembru prošle godine, ali robusni Peugeot, koji je nosio nadimak "fly" izgleda kao da je spreman za novih pola miliona kilometara. Govoreći o automobilu, Johnova supruga Penny kaže da je odigrao važnu ulogu u životu njihove porodice. "Išli smo svuda našim automobilom i baš nikada nas nije izneverio“, kaže gospođa Penny. Andrew Didlick, Peugeotov direktor komunikacija, kaže: "Peugeot 205 se smatra jednim od najvažnijih modela u istoriji kompanije, jer je odigrao ključnu rolu u ozdravljenju Peugeota, koji je poput mnogih drugih kompanija osamdesetih godina prolazio kroz teška tržišna vremena. Ljubav prema tom automobilu i danas je veoma izražena. Zabavan, upravljiv i jeftin, Peugeot 205 ostvario je veliku popularnost i osvojio mnoge nagrade".

Nakon svega, gospođa Penny je odlučila da će automobil pokloniti studentima mašinstva na Eastleigh Collegu, jer misli da je odličan primer kako i u buduće praviti kvalitetne automobile koji odbijaju da ostare.

Izvor: Klix.bačitanja : 908Komentari

Po svacemu je poznat, ali po puzdanosti tesko.

Autor Fordovac 30 Apr 2013, 23:40

Svaka cast!
Uz Reno 5, najpopularniji model te decenije...

Autor carobnjak 01 Maj 2013, 11:05